Važna tri boda

Dočekali smo da je “Rijeka” opet opasna iz prekida: Što je još pokazala pobjeda nad “Slavenom”?

Ivan Volarić

Dočekali smo da je "Rijeka" ponovno opasna iz prekida  / Foto Silvano JEŽINA

Dočekali smo da je "Rijeka" ponovno opasna iz prekida / Foto Silvano JEŽINA

Izdvajamo pet činjenica koje donijela pobjeda nad Slaven Belupom na Rujevici koja je preko 90 dana čekala domaću prvenstvenu pobjedu



Dočekali smo da je “Rijeka” ponovno opasna iz prekida. Izdvajamo pet činjenica koje donijela pobjeda nad Slaven Belupom na Rujevici koja je preko 90 dana čekala domaću prvenstvenu pobjedu


Trobod


Možda iz perspektive prošle sezone to nije nešto što treba isticati, ali na Rujevici su preko 90 dana čekali domaću prvenstvenu pobjedu i sigurno da se sada lakše diše. Svaki drugi ishod značio bi značajniji zaostatak za »Osijekom« i »Hajdukom«, a u slučaju remija ili poraza ni »Inter« i »Lokomotiva« više ne bi bili tako daleko.


Podrška


Sredinom nastavka sa zapadne tribine začuli su se zvižduci na račun siromašne predstave bijelih, no ubrzo je sa sjevera stigao pravi stimulans momčadi koja je vapila za podrškom u završnici utakmice. Armadini impuls ovoga puta bio je možda i presudan, još je impresivniji uzme li se u obzirom na uvjete u kojima je došao.


Improvizacija




Matjaž Kek ovoga puta »kemijao« je kao rijetko kada. Trener »bijelih« odigrao je utakmicu u sastavu u kojem teško da će ikada ponovo zaigrat. Osim toga, Kek je morao uslijed nedostatka bekova promijeniti i sustav igre. Silna količina improvizacije ostavila je traga na kvaliteti igre, ali važno je da nije izostao željeni rezultat.


Prekidi


»Rijeka« je nakon dugo vremena postala ponovo opasna iz prekida. Protiv AEK-a je Gorgon zabio nakon udarca iz kuta, protiv »Milana« je poentirao Josip Mišić iz slobodnog udarca, a »Slaven Belupu« je glavom zabio Roberto Punčec nakon što je udarac iz kuta izveo – Mišić.


Kvržić


Zoran Kvržić ponajbolji je igrač »Rijeke« u posljednje vrijeme. Polivalentni napadač diže se iz utakmice u utakmicu, posebno u trkačkom segmentu spada među najraspoloženije Kekove adute. Nije to možda uvijek idealno u izvedbi, ali svojom upornošću i trkom »Kvrža« se u posljednje vrijeme prometnuo u motorin »bijelih«.