Ciparski špijun,..

DUŠAN KERKEZ: Gent je favorit uoči uzvrata u Belgiji, ali ne bih unaprijed otpisivao AEK

Ivan Volarić

Dušan Kerkez

Dušan Kerkez

Utakmica je bila potpuno otvorena, zanimljiva za gledanje. I jedna i druga ekipa su igrale otvoreno i imale dosta šansi. AEK doduše ni ne zna igrati drugačije nego otvoreno. Gent je bio favorit prije utakmice i Gent je realno favorit i uoči uzvrata. Međutim, nije se na utakmica vidjela velika razlika u kvaliteti - kaže bivši veznjak Rijeke koji živi i radi na Cipru



RIJEKA Dušan Dule Kerkez (43). Veznjak rođen u Beogradu, BiH reprezentativac, koji je svojevremeno nosio i dres Rijeke. Bio je dio one generacije »bijelih« koja je 2006. godine obranila naslov osvajača Kupa Hrvatske. Igračku karijeru zaključio je na Cipru gdje je i počeo svoju trenersku avanturu. Prošle sezone je na klupi AEL Limasolla pomalo iznenađujuće osvojio ciparski Kup.


– Igrao sam u ARIS-u, koji je sada drugoligaš, i uporedo s time završavao školovanje za trenera. U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine je moguće u ljetnim mjesecima pohađati seminare za trenera što sam i iskoristio dok sam igrao. Počeo sam raditi s U-21 selekcijom AEL-a, radio s njima četiri godine, a jedno kratko vrijeme odrađivao sam i posao sportskog direktora. Međutim, mene je uvijek više privlačio trenerski poziv. Kada sam završio A licencu, dobio sam posao na polusezoni, istina, prvo kao privremeno rješenje, a istekom sezone sam potpisao dvogodišnji ugovor koji mi još uvijek traje. Krenulo je super. Prve sezone osvojio sam Kup Cipra, izborili smo i Europu, a imali smo sedmi budžet lige. Dakle, napravili smo velik uspjeh, ipak neočekivano. AEL je veliki klub s bogatom povijesti i želi se uvijek boriti za trofeje, međutim s obzirom na sve nije bilo realno očekivati da ćemo nešto osvojiti i izboriti Europu. Međutim, imali smo dobru ekipu, a i sreća prati hrabre pa je i nas popratila – govori Kerkez koji je u četvrtak bio »špijun« našeg lista na utakmici AEK Larnake i Genta, mogućih suparnika nogometaša Rijeke u posljednjem pretkolu Europske lige prije skupne faze.


– Utakmica je bila potpuno otvorena, zanimljiva za gledanje. I jedna i druga ekipa su igrale otvoreno i imale dosta šansi. AEK doduše ni ne zna igrati drugačije nego otvoreno. Gent je bio favorit prije utakmice i Gent je realno favorit i uoči uzvrata. Međutim, nije se na utakmica vidjela velika razlika u kvaliteti. Realno, po šansama, AEK je trebao pobijediti. Nakon ovog rezultata šanse su na strani Belgijanca, rekao bih 60:40. Međutim, ne bih unaprijed otpisivao Ciprane. AEK će imati svoje šanse u uzvratu, oni su i prošle sezone dobro igrali u gostima u Europi. Iako Gent ima prednost, to nije gotova priča! – dodao je Kerkez.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU