Zoran Kvržić

Brzonogi krilni napadač Rijeke: Nisam još za staro željezo

Ivan Volarić

NIJE ZA OTPIS – ZoranKvržić i Damir Žutić (Gorica) / snimio  D. LOVROVIĆ

NIJE ZA OTPIS – ZoranKvržić i Damir Žutić (Gorica) / snimio D. LOVROVIĆ

Mogu samo obećati da ću nastaviti pružati sve od sebe u dresu »Rijeke«, kao i do sada. Ponekad to urodi plodom, a ponekad ne. Sretan sam što sam produžio ugovor. Mogu samo zahvaliti svima u klubu na ukazanom povjerenju – kaže Kvržić



 Zoran Kvržić bio je jedan od ponajboljih igrača u riječkoj momčadi kojega je samo nekoliko brzopletih reakcija u završnici lišilo obilnijeg golgeterskog učinka. Kvržić je tek u samom finišu utakmice postigao svoj 16. pogodak u dresu »Rijeke« u 97. službenom nastupu.


– Sigurno da ova pobjeda svima puno znači jer ipak smo upali u krizu – govorio je Kvržić. – Nadam se da će nas ova pobjeda dodatno zbližiti i vratiti na pobjednički kolosjek.


Nije u Velikoj Gorici sve bilo idealno, posebno se to odnosi na igru gostiju do odmora.




– Svi su očekivali da će to ići lako, ali ipak su i naši domaćini momčad koja ima određenu kvalitetu. U vrhu su Druge HNL, ne bi bili tamo da to ne zaslužuju. Mi smo od početka utakmice kontrolirali sva zbivanja na terenu, zapucali smo nekoliko prilika. U drugom poluvremenu smo izašli još jače, zabili prvi gol, a onda nam se otvorilo. Je li ovo kraj krize? S jednom pobjedom sigurno ne možemo tvrditi da smo izašli iz krize, ali sigurno da ova pobjeda pokazuje da smo na dobrom putu. Bitno je da je naraslo samopouzdanje.


U subotu (17 sati) na Rujevicu dolazi zaprešićki »Inter« iza kojega je niz od četiri utakmice bez poraza.


– Moramo nastaviti niz pobjeda. Neće ni protiv »Intera« biti lako, uostalom, u našoj posljednjoj međusobnoj utakmici u Zaprešiću njima je nedostajalo pet, šest igrača. Sigurno da se moramo od prve minute postaviti kao favoriti, te uz pomoć naših navijača, Armade, ići po sva tri boda.


»Bijelima« se u završnici jeseni otvara nešto lakši raspored utakmica.


– Pred nama je dosta važnih utakmica u idućih mjesec dana. Što se tiče spremnosti igrača ne bi trebalo biti problema. Svi su spremni za sve te izazove. Što se ambicija tiče, mislim da mi prvo moramo razmišljati o »Interu«. To je prva i najveća opasnost za nas. Idemo se koncentrirati na to, dati sve od sebe i probati napraviti pozitivan rezultat.


Tijekom reprezentativne stanke Kvržić je produžio ugovor s »Rijekom« do ljeta 2020. godine.


– Mogu se samo zahvaliti svima u klubu na ukazanom povjerenju. Kada bih odradio ugovor do kraja, onda bi se zadržao u klubu sedam godina, što je puno. Mogu samo obećati da ću nastaviti pružati sve od sebe u dresu »Rijeke«, kao i do sada. Ponekad to urodi plodom, a ponekad ne. Sretan sam što sam produžio ugovor.


Tko zna, možda će »Kvrža« u dresu »Rijeke« i zaključiti igračku karijeru…


– Nemojte me prebrzo otpisati! Nisam ja još za staro željezo. Mogu još nekoliko godina igrati dobar i kvalitetan nogomet – rekao je 29-godišnjak rođen u Tesliću. (I. VO.)