Zagrijavanje az derbi

Božinov okrenuo poker za mjesto na klupi u Maksimiru?

Orlando Rivetti

Foto: S. JEŽINA

Foto: S. JEŽINA

Rijeka je pobjedila Žiri 11:0, a od igrača koji su odigrali prijateljski ogled najverojatnije će u subotu u Maksimiru na terenu biti samo Čolak i Puljić, eventualno i Kvržić, a na klupi Božinov, koji je četiri puta zatresao mrežu gostiju



RIJEKA Nakon dvije minimalne pobjede (1:0) u veoma zahtjevnim utakmicama u pet dana protiv Istre 1961 i Osijeka, nogometaši Rijeke su u ponedjeljak dobili dan odmora!


Jučer se na Rujevici radilo cijeli dan, jer u subotu se ide u goste budućem prvaku, Dinamu, u Maksimir. Svi su trenirali ujutro, a poslijepodne su bila zauzeta dva igrališta, na jednom je bio trening »prvog sastava«, na drugom su »rezervisti« u pomlađenoj postavi, ali uz nekoliko bitnih igrača (Puljić, Capan, Črnic, Kvržić, Čolak…) igrali prijateljski ogled sa slovenskim četvrtoligašem, momčadi NK Žiri.


Nakon dvije »mršave utakmice« kada je riječ o efikasnosti Riječani su odabrali suparnika za vatromet golova. Rijeka je pobijedila 11:0 (5:0).




Bugarski internacionalac Valeri Božinov, koji je od početka sezone odigrao samo 12 minuta u kup-utakmici protiv Dinama u Maksimiru, a rijetko i cijele prijateljske utakmice, kao što na nekim utakmicama nije bio niti na klupi, jučer je na terenu proveo sat i pol. Četirima pogotcima Božinov traži mjesto na klupi za subotnji prvenstveni susret s Dnamom u Maksimiru. Istina, bilo je prelako, kod jedne situacije lopta je sama ušla u mrežu (?), ali je Bugarin bio izuzetno motiviran cijelu utakmicu. Božinov četiri puta, Čolakov i Črnic po dva, Escoval, Kvržić i Kuqi po jednom bili su strijelci za riječku momčad.


Od igrača koji su odigrali prijateljski ogled sa slovenskim četvrtoligašem, najverojatnije će u subotu u Maksimiru na terenu biti samo Čolak i Puljić, eventualno i Kvržić.


Rijeka je igrala u rasporedu 4-3-3: Prskalo (od 60. Nwolokor), Mavrias, Escoval, Mulac, Štefulj – Capan (od 60. Liber), Dangubić(od 56. Svetić), Puljić (Od 46. Čolak), Kvržić (od 46. Mitrović), Božinov i Črnic (od 50 Kuqi).


Najljepši je bio Kuqijev gol, posljednji, jedanaesti na utakmici koja je odigrana u jednom smjeru, prema vratima Slovenaca, naravno. Domaći vratari su mogli na kavu u obližnji ugostiteljski objekt.


U »manjku« veznih igrača, Capan je igrao srednjega, desno Dangubić, a lijevo Puljić… Dangubić je napustio igru šepajući, jedini minus ove zabavne utakmice.


U drugom poluvremenu na Rujevici se ukazao i predsjednik Damir Mišković, s tribina je odgledao utakmicu u društvu trenera Matjaža Keka. Šteta što su malo posla imali Rijekini mladi defenzivni igrači Mulac i Štefulj, stoper i lijevi bočni, niti ostali nisu imali previše prilika za dokazivanje zbog skromnosti suparnika.


Kek je tražio odgovor u kakvom su mu stanju krila Krvžić i Črnic, a u nastavku je vidio gladnog Čolaka.