Dario Čanađija

Ako zabijem pogodak na Rujevici neću ga slaviti iz poštovanja prema Rijeci

Ivana Vaupotić

Dario Čanađija u dresu Rijeke/Foto Arhiva NL

Dario Čanađija u dresu Rijeke/Foto Arhiva NL

Rijeka ima specifičan stil igre koji je, jednim dijelom, ostao od Matjaža Keka. Vjerujem da nekim svojim zapažanjima mogu pomoći našem stručnom stožeru. Jedan dio toga već smo odradili u pripremi utakmice – objašnjava 24-godišnji veznjak



KOPRIVNICA Prije nešto više od dva mjeseca Dario Čanađija nastupio je u dresu gostujuće momčadi na utakmici Slaven Belupa i Rijeke u Koprivnici (1:1), a danas će u sudaru istih suparnika na Rujevici također biti gost.


– Rijeka ima određenu kvalitetu i s razlogom drži visoku poziciju na ljestvici. Sigurno je da nas na Rujevici očekuje teško gostovanje – kaže Čanađija.


Koprivničani na Kvarner stižu bez dvojice ozlijeđenih igrača, Stipe Bačelića-Grgića i Matka Zirduma, i podignutom razinom samopouzdanja. Naime, nakon spomenutog remija s Rijekom, nanizali su slabe rezultate. Preciznije, u idućih sedam utakmica osvojili su mršavih pet bodova, a u prošlom kolu su konačno stigli do pobjede u srazu s Rudešom (2:1).




– Za utakmicu s Rijekom pripremali smo se u nešto opuštenijoj atmosferi. Dobro smo analizirali suparnika i znamo što možemo očekivati. Maksimalno ih poštujemo, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Sigurno je da postoje određene situacije u kojima je Rijeka ranjiva. Mi se nadamo da te detalje možemo iskoristiti – dodaje Čanađija, čija se iskustva s Igorom Bišćanom u Koprivnici tretiraju kao dobrodošao bonus.


Nije tajna da su njih dvojica u ne tako davnoj prošlosti surađivali u ljubljanskoj Olimpiji i Rijeci. Samim time, Čanađija stručnom stožeru svog sadašnjeg kluba može ponuditi vrijedne informacije. Doduše, Podravci najavljuju da na Rujevici neće puno kalkulirati, odosno da će možda promijeniti jednog ili dva igrača iz utakmice s Rudešom.


– Rijeka ima specifičan stil igre koji je, jednim dijelom, ostao od Matjaža Keka. Vjerujem da nekim svojim zapažanjima mogu pomoći našem stručnom stožeru. Jedan dio toga već smo odradili u pripremi utakmice – objašnjava 24-godišnji veznjak.


Budući da je solidan dio karijere proveo u dresu Rijeke, nameće se pitanje kako bi reagirao u slučaju da danas zatrese domaću mrežu.


– Daj Bože da zabijem gol. Međutim, ako se to dogodi, iz poštovanja prema nekadašnjim suigračima i Rijeci sigurno neću slaviti. Tamo sam proveo pet godina i proslava gola nikako ne bi bilo korektan potez s moje strane – zaključuje Čanađija.Davor PETROVIĆ