Kvalifikacije za SP

Završne pripreme u dvorani “Marino Cvetković”: Bogdanović i Šarić nakon NBA lige stižu u – Opatiju

Kristian Sirotich

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



Pripreme za možda i ključnu utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini hrvatska košarkaška reprezentacija odradit će od 17. do 27. lipnja u Opatiji. Dogovor je to čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza i udruge Marinovi prijatelji, koji su prošle godine bili uspješni domaćini hrvatskim košarkašima na pripremnom turniru uoči odlaska na Eurobasket.


Hrvatsku reprezentaciju 28. lipnja u Trstu očekuje dvoboj s Italijom, tri dana kasnije gostuje kod Rumunjske. U slučaju ovih dviju pobjeda momčad novog izbornika Dražena Anzulovića malo bi popravila itekako blijed dojam s dosadašnja tri poraza i jednom pobjedom, nakon čega je na posljednjem mjestu skupine. Ostane li na dnu, nada u plasman na smortu najboljih košarkaša svijeta nestat će već početkom srpnja.


Izbornik Dražen Anzulović okupljanje je najavio je za 11. lipnja, šest dana kasnije hrvatski bi košarkaši trebali stići u Opatiju. Anzulović će, u odnosu na svoga prethodnika Skelina, biti u velikoj prednosti budući da će devet dana na raspolaganju imati i hrvatske košarkaše iz NBA lige, što će zasigurno biti velika prednost. Sasvim je sigurno da će u Opatiju tako i ove godine doći i Dario Šarić i Bojan Bogdanović, bit će tu i Dragan Bender, Ivica Zubac, a donekle je upitno hoće li se pozivu izbornika odazvati Mario Hezonja.




Hrvatska će u Opatiji odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, 22. ili 23. lipnja u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković« snage će odmjeriti s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, koja će se u Opatiji pripremati šest dana. Potvrđeno je da će BiH reprezntaciju u toj utakmici predvoditi Jusuf Nurkić (Portland).