Pojačanja u AO Škrljevu

VICE SEP: Sada je na treneru i igračima da naprave svoj dio posla

Zlatko Horvat

Tomaž Bolčina, Damir Rajković, Vice Sep, Karlo Uljarević/D. ŠKOMRLJ

Tomaž Bolčina, Damir Rajković, Vice Sep, Karlo Uljarević/D. ŠKOMRLJ

Najprije smo riješili pitanje Tomaža Bolčine, s kojim smo razgovarali još dok se igralo prvenstvo, dok smo Karla Uljarevića doveli u finišu prijelaznog roka. Treba istaknuti da smo ostali bez dva igrača, Coreyja Spencea i Filipa Krajine, koji je dobio ponudu iz slovačke Žiline i izašli smo mu u susret - kaže predsjednik Vice Sep



RIJEKA Naša polusezona nije završila kao što smo se možda nadali, ali nismo sjedili prekriženih ruku. Tražili smo način kako popraviti sastav i našu izvedbu na terenu. Najprije smo riješili pitanje Tomaža Bolčine, s kojim smo razgovarali još dok se igralo prvenstvo, dok smo Karla Uljarevića doveli u finišu prijelaznog roka. Treba istaknuti da smo ostali bez dva igrača, Coreyja Spencea i Filipa Krajine, koji je dobio ponudu iz slovačke Žiline i izašli smo mu u susret. Sada je na treneru Damiru Rajkoviću i igračima da naprave svoj dio posla. Pred nama je sada još više utakmica nego u prvom dijelu sezone, nastupamo u tri natjecanja, Kupu Krešimira Ćosiča, doigravanju Alpe Adria Cupa i Premijer ligi – rekao je Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva, na predstavljanju novih klupskih igrača, Slovenca Tomaža Bolčine, 25-godišnjeg 206 centimetara visokog centra, te 20-godišnjeg braniča, Osječanina Karla Uljarevića, visokog 188 centimetara.


Nova uloga


– Iskreno, jako sam sretan što sam došao ovdje. Dobio sam priliku igrati i pomoći momčadi da bismo ušli u doigravanje. Mislim da će sve biti u redu. Došao je i Karlo Uljarević. Mislim da ćemo napraviti dobru priču i svi biti sretni, a to je najvažnije – kaže Bolčina.


Otegotna okolnost za Bolčinu i njegovu novu momčad može biti samo činjenica što je posljednju službenu utakmicu odigrao – prošle sezone. U dresu Šentjura. Ubacio je 11 poena u porazu od Krke.




– Bilo je to 4. svibnja. Moglo bi nedostajati to što nisam dugo igrao utakmice, ali na treninzima puno igramo pa bi moglo to brzo doći na svoje mjesto – dodaje Bolčina.


Slovenski centar je kao dječak pao s krova, sa šest, sedam metara visine. Završio je u kolicima, ali stao je natrag na noge i vratio se košarci nakon tri godine stanke… Jedanaest godina kasnije, nakon Heliosa, Krke i Šentjura skrasio se u Adria Oil Škrljevu.


– Kada smo počeli pregovarati, shvatio sam da su iskreni. Puno sam razgovarao s trenerom Rajkovićem i vidio sam se u novoj ulozi. Dat ću sve da pomognemo momčadi i treneru, da na kraju svi budemo zadovoljni – zaključuje Bolčina, koji se nije odrekao ni reprezentativnih ambicija.


Minutaža


Karlo Uljarević je dres, ali i klupu Cibone, zamijenio za dres Adria Oil Škrljeva. Srebrni lani na U-20 EP-u s novim suigračem Josipom Barnjakom i izbornikom Damirom Rajkovićem, odlučio je potražiti sreću tamo gdje će biti više minuta na parketu.



Adria Oil Škrljevo drugi dio sezone otvara u subotu (18 sati) gostovanjem u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića kod Pule 1981.


– Nadali smo se dobrom ždrijebu i to smo dobili. No, svaka utakmica nosi svoje zamke i dat ćemo sve od sebe za plasman na završni turnir. Jedan od ciljeva sezone je ostvariv, a do sada nismo nijedan propustili. Korak smo do Final Eighta u Kupu, prošli smo skupinu kao prvoplasirani u Alpe Adria Cupu, nije ni doigravanje u domaćem prvenstvu daleko, sada imamo moć vratiti izgubljeno. Doigravanje je dohvatljivo, s ovom momčadi konkurentni smo našim najboljim ekipama – kaže Damir Rajković, koji sada ima ono što je nedostajalo u prvom dijelu sezone – čvrstinu i realizaciju pod košem. Uljarević donosi vanjski šut.


– Meni je zadovoljstvo što smo uspjeli zatvoriti priču s Tomažom budući da smo cijelu polusezonu bili u kontaktu. S njim smo dobili nužnu enerigiju pod košem. S Karlom smo profitirali, ali ovo je izazov i za njega. Dvije smo godine radili zajedno u reprezentaciji i jedan od najboljih mladih igrača u »pick« igri i meni je nevjerojatno da ga je Cibona pustila – kaže Rajković.


Adria Oil Škrljevo je trenutačno na pretposljednjem mjestu Premijer lige s omjerom 3-8, ali u drugom dijelu prvenstva ugostit će četiri od pet momčadi iz donje polovice ljestvice. Za osmim mjestom i Alkarom zaostaju dvije pobjede.


– Na početku prvenstva imali smo težak raspored, a skupo su nas koštale i ozljede. Kapetan Barnjak je 40 dana bio izvan stroja, a dobili smo tri utakmice u kojima je on igrao. Na Williamsa nismo mogli računati mjesec dana – kaže Rajković, koji praktički kreće ispočetka.



– Drago mi je što sam došao u Škrljevo. Poznajem nekoliko igrača, trenera Rajkovića, želim pomoći da drugi dio sezone bude uspješniji. Više se nisam vidio u Ciboni, najtrofejnijem hrvatskom klubu, Škrljevo je najbolje mjesto za mene i za moj daljnji razvoj. Došao sam pobjeđivati. Nadam se da ću pomoći da drugi dio sezone za Škrljevo bude bolji nego prvi. Došao sam na neki način i zbog Barnjaka i Šarca, poziva trenera Rajkovića. Znam kako radi, nadam se da ćemo se dobro uklopiti – rekao je Karlo Uljarević u dolasku kojeg je pomogao i Davor Kus, reprezentativac koji je karijeru zaključio u sastavu iz Mavrinaca.