Predsjednik KK AO Škrljeva

VICE SEP: Ništa nije došlo preko noći, najvažnija je atmosfera u klubu i oko kluba

Zlatko Horvat

Vice Sep/Foto Arhiva NL

Vice Sep/Foto Arhiva NL

Financijska situacija nije ni loša ni bajna. Sredina... Nismo dužni igračima, restoranima i stanodavcima. Zahvalni smo Adria Oilu, Gradu Bakru i tvrtki Lošinj Hotels&Villas, zahvaljujući njima u novu sezonu nećemo krenuti s dugom - kaže čelnik AO Škrljeva



RIJEKA Kvarner 2010 je 2015. godine bio jedan od osnivača Alpe Adria Cupa i nastupio je u premijernom izdanju, u kojem je nastupilo osam momčadi. Riječani su s trećeg mjesta u skupini ušli u četvrtfinale i izgubili oba susreta od Zagreba. Kvarner 2010 je četiri godine kasnije na putu prema Drugoj ligi, dok će Adria Oil Škrljevo, susjed iz Mavrinaca, igrati finale Alpe Adria Cupa! Razlog? Kvarner 2010 nema uprave, dok Adria Oil Škrljevo vodi skupina zanesenjaka, predvođena predsjednikom Vicom Sepom.


– Čestitamo igračima, treneru Rajkoviću i stručnom stožeru, koji je odlično pripremio utakmicu s Levicama. Izvukli su maksimum iz momčadi i napravili čudo! – kaže Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.


– Ništa nije došlo preko noći. Mi smo krenuli 2005. godine i igrali u B-1 ligi. Svake godine pokušali smo napraviti mrvicu više. Najvažnija je atmosfera u klubu i oko kluba. Svaki član uprave mora biti tu zbog svog zadovoljstva jer želi napraviti nešto za svoj kraj.




Finale Alpe Adria Cupa prvi je međunarodni uspjeh kluba. Ostvaren je pomalo neočekivano, ali i zasluženo.


Najvatreniji navijač


– Budući da nam je prva momčad dosta mlada, željeli smo odigrati ligu u kojoj bismo se razvijali. Iz utakmice u utakmicu igrali su sve bolje i bolje. Počeli smo s dvije domaće pobjede i vidjeli da liga nije bauk. Plasman u četvrfinale je već bila velika čast, polufinale je donijelo veliku sreću. A finale… Igraju se dvije utakmice i bit će atraktivno. Mađarski Egis Körmend nam je na samo 350 kilometara, što nam je najkraće putovanje u Alpe Adria Cupu ove sezone… Vjerujem da ćemo imati dobru podršku u Mavrincima.


Predsjednik kluba je jedan od najvatrenijih navijača na tribini, zajedno s ostalim članovima uprave.


– Ne možemo sjediti mirno i gledati. Postoji ta emocija, kada se kao član uprave dalo toliko sebe za klub. Došli smo u vrijeme da je danas važniji dobar član uprave i volonter nego igrač. Igrač se uvijek može naći, ali član uprave… To je možda boljka i hrvatskog sporta. Nama budžet ne dozvoljava da plaćamo direktore, ali zato imamo volontere koji su za klub spremni voziti tisuće kilometara, uzeti tri dana godišnjeg odmora i još potrošiti svoj novac.


Spočitavaju im da nemaju omladinski pogon, da imaju legiju stranaca i da neće dugo trajati, ali sponzorskih je »banera« oko terena sve više.


– Imamo mi sve kategorije, uključujući školu košarke. Imamo i igrače koji kucaju na vrata prve momčadi, prije svih Jurković, koji je sada u FSV-u. Naš je problem što nemamo svoju dvoranu, dok smo u Mavrincima skučeni s terminima. Problem je i u dislokaciji Škrljeva i Kukuljanova, a imamo termin u 16 sati za djecu. Radimo na rješenju tih problema.


Reprezentacija


Poslije slovačkoga prvaka stiže i hrvatski. Cedevita gostuje u Mavrincima u nedjelju od 17 sati pred televizijskim kamerama.


– Cedevita ove sezone igra HT Premijer ligu s B ekipom, ali to je skup ponajboljih mladih domaćih igrača uz jednog stranca. Nije im drago što su izgubili u Zaboku, željet će se iskupiti, ali i mi se želimo popeti na ljestvici i dostići doigravanje. To bi bilo odlično s obzirom na sve što smo prošli s ozljedama ove sezone i duga izbivanja Williamsa i Barnjaka. Trener Damir Rajković je uspio sve iskemijati.


Adria Oil Škrljevo dalo je i prvog seniorskog reprezentativca – Karla Uljarevića.


– Velika je to stvar za klub. Ništa se nije slučajno dogodilo. Damir Rajković je studiozan trener i Uljarević je to prepoznao, došao kod trenera gdje je dobio priliku – griješiti. Isto kao i njegov suigrač iz srebrne U-20 reprezentacije s EP-a Josip Barnjak. Ovdje mogu stasati, a onda će krenuti dalje.


Finale Alpe Adria Cupa nagrada je igračima, ali i članovima uprave. Vožnja s dva kombija do 350 udaljenog Körmenda bit će »mačji kašalj« za vozače dvaju klupskih kombija. Ni trošak neće biti velik.


– Financijska situacija nije ni loša ni bajna. Sredina… Nismo dužni igračima, restoranima i stanodavcima. Zahvalni smo Adria Oilu, Gradu Bakru i tvrtki Lošinj Hotels&Villas, zahvaljujući njima u novu sezonu nećemo krenuti s dugom.