Trijumf Škrljevčana

STIPE KRSTANOVIĆ: Mađarima je presudila naša energija

Zlatko Horvat

Stipe Krstanović/M. GRACIN

Stipe Krstanović/M. GRACIN



MAVRINCI U redovima Košarkaša Adria OIL Škrljeva nisu krili zadovoljstvo nakon trijumfa u prvoj utakmici finala Alpe Adria Cupa.


– Ovo je velika pobjeda i za moje igrače i za klub. Razlika je sasvim korektna, ali poznavajući povijest ovog natjecanja, mađarske ekipe znatno bolje igraju kući nego vani. To mi je potvrdio i Mario Delaš. Uostalom, izgubili su 15 u Brnu, doma su dobili 40 razlike. Moćna su momčad i to smo znali. Uostalom, Amerikanaca ovakvog profila nema ni u našoj ligi, možda Little u Zadru – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


– Na poluvremenu smo imali 16 skokova manje, nismo razmišljali da u prvoj utakmici finala moraš igrati pametnije. Nismo zatvarali i tu smo odigrali kriminalno. To nam se dogodilo i u Šibeniku. Kada smo poveli 17 razlike, igrači su mislili da ih svaki za sebe može dokrajčiti. Igrali smo lakomo… Ovo su velike utakmice i igrači moraju prepoznavatri te situacije. Pokušat ćemo te stvari oko skoka ispraviti u drugoj utakmici. Ako se Ušić oporavi, imat ćemo tu snagu po košem.




– Bilo je puno »tučnjave«, puno trke. Napravili smo puno odličnim startom, gosti su potrošili puno snage za povratak s minus 17, a tu se i nas nešto pitalo. Ta energija je najvažnija stvar, a bit će još važnija u uzvratu. Imat ćemo je, bez obzira na to što nas između čeka jedan prvenstveni susret. Mladi smo, možemo igrati svaka tri dana. Izdržat ćemo… – nastavio je Stipe Krstanović. – Energija je bila najvažnija stvar, a bit će još važnija iduće srijede jer Mađari su najbolja momčad Alpe Adria Cupa.


– Znali smo što nas čeka, agresivan suparnik. Dobili smo bitku u skoku, ali imali smo 18 izgubljenih lopti, a tako ne možeš pobijediti. Uzvrat? Sve ćemo učiniti drugačije, napadat ćemo koš, igrati agresivnije, smanjiti broj pogrešaka… – kaže trener gostiju Matthias Zollner.