Nije kraj

POVIJESNA POBJEDA Košarkaši Škrljeva u sjajnoj atmosferi na Mavrincima pobijedili Cibonu

Kristian Sirotich

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



MAVRINCI Košarkaši Škrljeva izborili su majstoricu četvrtfinala doigravanja i u srijedu u Zagrebu očekuje ih nova utakmica protiv Cibone. Momčad Damira Rajkovića napravila je ove sezone sjajne stvari, prvi put u povijesti izborila plasman u doigravanje, sada je prvi put u povijesti uzela skalp jednom od hrvatskih košarkaških velikana u utakmici koja je imala itekakvu natjecateljsku važnost i težinu. Nošeni sjajnom podrškom s tribina Škrljevčani su si tako još malo produžili najbolju sezonu odigravši utakmicu baš onako kako je trebalo igrati za ovako velik uspjeh. Rasterećeni, a maksimalno angažirani, srčani, s velikom energijom. Neopterećeni imenom i kvalitetom suparnika. Za svaku pohvalu.



– Nakon ovakve utakmice nemam što drugo reći nego da čestitam domaćoj momčadi na pobjedi – rekao je Ante Nazor, trener Cibone, nakon dramatične zavšnice. – Na našu žalost pravu smo energiju pronašli tek u završnici, ali onda je bilo prekasno. Ostaje nam samo da se sada okrenemo trećoj utakmici i pokušamo je riješiti u našu korist.





U 38. minuti Uljarević je svojom prvom tricom goste doveo na minimalni zaostatak (60:59), nakon toga je jednim prodorom goste doveo i u vodstvo, a nakon što je Jasmin Perković promašio četiri vezana slobodna bacanja, a Antnio Boban izgubio jednu loptu paničnim i pomalo nerezonskim dodavanjem preko terena izgledalo je da od senzacije, koja je mirisala čitavu večer, ništa neće biti. No, niti gostujući košarkaši nisu uspjeli iskoristiti ponuđenu priliku, a nakon što je 40 sekundi prije kraja Siniša Štemberger, ponajbolji igrač utakmice, pogodio nakon jedne solo akcije prednost se iznova vratila na stranu domaćih. Vodstvo Ciboni pokušao je vratiti Luka Žorić, nije uspio, devet sekundi prije kraja niti Štembergerova lopta nije prošla kroz obruč. Ciboni je ostalo dovoljno vremena za posljednji napad, a nakon što su domaći uspjeli spriječiti prvi nalet točno pet sekundi. Cibosi su odlučili tipovati na Josipa Bilinovca, koji je krenuo na energičan ulaz, ali – bez uspjeha. Doduše, uletio je u reket i naletio na domaći zid predvođen iskusnim Josipom Perkovićem. I slavlje je moglo započeti.



– Sigurno je ovo naša najveća pobjeda, osim toga i prva u povijesti nad Cibonom – zadovoljno je primajući čestitke govorio Damir Rajković, trener domaće momčadi. – Željeli smo, htjeli smo, imali smo odličnu energiju. Cibona je bolja momčad, omjer je i dalje 80:20 u njihovu korist, ali ova je pobjeda jako velika za nas i za ovaj klub u budućnosti. Osim toga, velika zahvala i našim navijačima, zaista su bili šesti igrač onda kada je to najviše trebalo. Znam da će emotivno pražnjenje biti veliko, ali idemo se pokušati odmoriti i pripremiti za treću utakmicu u Zagrebu.Bila bi prava nepravda da Škrljevo nije upisalo pobjedu budući su gotovo čitavim tijekom utakmice goste držali u šahu. Na račun prethodnih rezultata Zagrepčani su možda i malo podcjenjivački ušli u uzvratni susret i to im se osvetilo. Kada je trebalo domaćini su znali što im je činiti. Valjda baš zbog toga što su bili svjesni da nemaju što za izgubiti. U prvoj dionici odličan Konjević, nakon toga Šarac s trima tricama, Štemberger je povukao kada je trebalo… Sjajna je bila čitava momčad. I zbog toga su nagrađeni pobjedom.