Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Meni kao treneru najvažnije je da vidim da igrači mogu igrati na jednoj višoj razini - Novi List

NoviList.hr

Meni kao treneru najvažnije je da vidim da igrači mogu igrati na jednoj višoj razini

Damir Rajković

24. srpanj 2019 09:32

Napisao: Kristian Sirotich

Naravno da je žal za četvrtfinalom protiv Francuza prisutan. Igrali smo dobru utakmicu, možda malo lošiju prvu četvrtinu i točno se vidjelo u toj zadnjoj četvrtini da nam je nedostajala ta jedna figura više, jedan raspoloženi igrač - kaže Damir Rajković, izbornik naše košarkaške U-20 selekcije

Damir Rajković/Foto FIBA

RIJEKA Hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija ovoga se ljeta s europskog prvenstva nije vratila u slavljeničkim tonovima kao što je to slučaj bio prošle godine. Izabranici Damira Rajkovića u Izraelu su osigurali ostanak u elitnom U-20 europskom razredu i u konačnici osvojili sedmo mjesto. Je li se moglo bolje?

- Kada sada gledam unazad, dojam je da smo sigurno mogli više. Možda bismo i uspjeli da smo imali samo jednu klasu više, da smo imali Drežnjaka i Planinića, sigurno bi i rezultat bio bolji. Dobro, zajednički smo procijenili da Drežnjak i Planinić ne idu, da drugi dečki iz naše HT Premijer lige dobiju priliku da vidimo koliko mogu. Mislim da su pokazali da imaju potencijal, da mogu igrati sa svim svojim vršnjacima, a to je najbitnije. Nastavili smo se na onaj model igre iz prijašnjih godina, pokazali smo da možemo igrati, a meni kao treneru najvažnije je da vidim da igrači mogu igrati na jednoj višoj razini. Naravno, sada je samo pitanje koliko će se oni to nastaviti razvijati u svojim klubovima - započet će Damir Rajković, izbornik U-20 hrvatske muške reprezentacije, koji pritom nimalo ne krije da je žal za boljim rezultatom itekako prisutan.

- Naravno da je žal za četvrtfinalom protiv Francuza prisutan. Igrali smo dobru utakmicu, možda malo lošiju prvu četvrtinu i točno se vidjelo u toj zadnjoj četvrtini da nam je nedostajala ta jedna figura više, jedan raspoloženi igrač. Možda su nam i bekovi malo podbacili, nisu bili na razini utakmica u skupini i u osmini finala, a to nam je možda odnijelo tu jednu nijansu što je presudila u korist Francuza - dodaje izbornik vrteći lagano film unazad. Drugim riječima, prisjećajući se trenutaka iz utakmice u kojoj su hrvatski košarkaši propustili nekoliko prilika za prelomiti rezultat u svoju korist.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU