Alpe Adria Cup

Košarkaški Škrljeva dočekuju na Mavrincima Egoe Brno

Zlatko Horvat

Brian Williams (Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Brian Williams (Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Neke informacije o »Brnu« imamo, ali detalja baš i nema previše. Još u tijeku pripremne utakmice, još nisu kompletirani sastavi. U svakom slučaju, naši gosti imaju 3-4 puta veći budžet, ali možemo igrati s njima - kaže trener Rajković



RIJEKA Četvrta sezona Alpe Adria Cupa otvara se danas, nakon prebacivanja susreta »Traiskirchen Lionsa« i »Hopsi Polzele« na 13. studenog, u – Mavrincima. Nakon starta s osam momčadi iz četiri zemlje, među kojima su bili i košarkaši »Kvarnera 2010«, natjecanje je dobilo na kvantiteti i kvaliteti. Poslije dvije sezone stanke, primorsko-goranska košarka opet će imati svojeg predstavnika. Europi će se predstaviti »Adria Oil Škrljevo«, koje će danas, u susretu, što počinje u 18 sati, imati premijeru u službenim međunarodnim natjecanjima, a njihov gost bit će »Egoe Brno«.


Iza »Adria Oil Škrljeva« su dvije utakmice na turniru u Monfalconeu, koje su donijele dva uvjerljiva poraza (Udine 113:70, Treviso 75:49), ali trener Damir Rajković nije od toga radio dramu.


– Nismo briljirali, još se tražimo, ali ovo su bile prejake momčadi za nas, pogotovo u ovom dijelu priprema. Vjerujem da će ovu malu školu igrači znati iskoristiti na pravi način – kaže Damir Rajković, trener »Škrljeva«.


Cibona




Premijer liga starta 6. listopada i deset dana prije dvoboja s »Cibonom« momčad iz Mavrinaca ima jedan pravi test.


– Alpe Adria Cup je ozbiljno natjecanje momčadi srednje Europe, koje ne mogu doći do elitnih liga, ali mogu dobiti određen broj kvalitetnih utakmica. I za nas je to kvalitativan iskorak, možemo vidjeti gdje smo u odnosu na druge.


Budući da ligaška natjecanja nisu počela, da se još slažu »rosteri« momčadi, suparnik iz Brna je velika nepoznanica. U skupini C još su austrijski »Klosterneuburg« i mađarski »ZTE«. Dvije prvoplasirane momčadi plasirat će se u četvrtfinale doigravanja. Naslov brani »Zlatorog Laško«.


– Neke informacije o »Brnu« imamo, ali detalja baš i nema previše. Još u tijeku pripremne utakmice, još nisu kompletirani sastavi. U svakom slučaju, naši gosti imaju 3-4 puta veći budžet, ali možemo igrati s njima.


Williamsov povratak


Brian Williams, povratnik u momčad poslije pozitivnog doping testa (kanabis) i »odležane kazne«, počeo je trenirati poslije ozljede. Njegov izostanak itekako se osjetio u Monfalconeu.


– Brian je u ponedjeljak počeo s trenirati i vidi se da je to druga priča. Nije fit, koristit ćemo ga petnaestak minuta, ali tu ćemo dobiti jednu širinu, dok će igrači igrati na svojim prirodnim pozicijama i moći pružiti više.


Puno je promjena u momčadi Damira Rajkovića


– Igrači su uhvatili ideju kao bismo trebali izgledati ove sezone. Pokušat ćemo igrati što brže, čvršće, agresivnije, mlada momčad puna energije mora to pokazivati svake sekunde. Pitanje je samo koliko će nam trebati da to postignemo. Ne sumnjam da će igrači dati sve od sebe, velika je želja za pobjedom. Ima još ozlijeđenih, imamo i neke igrače na probi, pa ćemo danas mali miksati. No, ako nam se ukaže prilika, pokušat ćemo dobiti. Nismo ušli u ovo natjecanje da bismo bili broj, već da to iskoristimo kako bismo se podigli na jednu višu razinu – zaključuje Rajković.