Parker nastavlja dominaciju

Eurobasket: Francuska bolja od Turske, Španjolska svladala Njemačku

Hina

Španjolci su se pobjedom posve približili četvrtfinalu, a Francuzi su ovom pobjedom ostali jedina neporažena momčad skupine E



Francuski košarkaši slavili su u dvoboju 1. kola E skupine EURA u Litvi protiv Turske s 68:64 (31:27), te su tako nastavili svoju dominaciju na ovom prvenstvu.


Francuzi su pokazali snagu i protiv Turaka, koji su se u zadnji trenutak, zahvaljujući pomoći Britanaca, dočepali drugoga kruga natjecanja. Francuzi su vodili gotovo cijelu utakmicu, a zadnju četvrtinu su dobili Turci (20:11), no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Prvi strijelci Turaka bili su Hedo Turkoglu (13) i Emir Preldić (11), a Francuze je ponovno predvodila NBA zvijezda Tony Parker (20). Francuzi su ovom pobjedom ostali jedina neporažena momčad skupine E.


Ranije su španjolski košarkaši svladali selekciju Njemačke s 77:68 (36:33).  Španjolci su se pobjedom posve približili četvrtfinalu, a veliki dvoboj NBA zvijezda Pau Gasola i Dirka Nowitzkog završio je – nedolučeno.




Obojica su postigla po 19 koševa, no zato je za Španjolce ključni igrač bio Pauov mlađi brat Marc Gasol, koji je briljirao s 24 koša.  Njemačka je veći dio susreta bio ravnopravan suparnik, a odluka je pala u zadnjoj četvrtini koju su Španjolci dobili s 21:13. U skupini E Španjolska ima dvije pobjede i poraz, dok je Njemačka daleko od četvrtfinala jer ima sva tri poraza.