NBA liga

Dario Šarić postigao 12, a Mario Hezonja devet poena

Hina

Bradley Beal (Washington) i Tim Hardaway (New York Knicks)/Foto REUTERS

Bradley Beal (Washington) i Tim Hardaway (New York Knicks)/Foto REUTERS



MINNEAPOLIS Dario Šarić je sinoć u pobjedi svojih Minnesota Timberwolvesa nad Houston Rocketsima 103:91 zabio 12 koševa, dok je Mario Hezonja u porazu New York Knicksa ubacio devet koševa.


Minnesota je slavila kod kuće iako je u prvom poluvremenu zaostajala 19 koševa, a do pobjede ju je predvodio Karl-Anthony Towns sa 24 koša, 11 skokova i tri ukradene lopte. Šarić je odigrao 21 minutu i uz šut iz igre 4/8 (trice 2/3) ubacio 12 koševa, dodavši tome jednu asistenciju. Andrew Wiggins je dodao 16 koševa za Minnesotu kojoj je ovo peta pobjeda u šest utakmica.


James Harden je sa 29 ubačaja i osam asistencija bio najbolji u redovima Houstona koji je u zadnjoj četvrtini zabio svega devet koševa. Clint Capela je zabio 24 koša za Rocketse.




Washington Wizards su sa 110:107 nadigrali New York Knickse u Madison Square Gardenu, a Hezonja je u 20 minuta ubacio devet koševa (šut iz igre 2/7, trice 1/4) i upisao dva skoka te jednu asistenciju. Bradley Beal je zabio 27 koševa za pobjedu Washingtona, a John Wall je dodao 18 uz 15 asistencija.


Niz od osam pobjeda Toronto Raptorsa prekinut je sinoć kada su ih gostujući Denver Nuggetsi pobijedili sa 106:103. Nikola Jokić je upisao triple-double sa 23 koša, 15 asistencija i 11 skokova, a zabio je tri slobodna bacanja u zadnjim sekundama susreta za pobjedu. Jokić je pogodio slobodno bacanje sedam sekundi prije kraja za vodstvo od jednog koša, a onda još dva 5.6 sekundi prije kraja za konačan rezultat.Kawhi Leonard je bio najbolji kod Toronta sa 27 koševa i osam skokova.

Golden State Warriorsi su u gostima sa 128:111 slavili protiv Atlanta Hawksa. »Velika trojka« Golden Statea je zajedno zabila 85 koševa i Warriorsi su prekinuli niz od dva poraza. Stephen Curry je ubacio 30 koševa, Kevin Duran 28, a Klay Thompson 27. Curry, kojem je ovo druga utakmica nakon što ih je propustio 11 zbog ozljede gležnja, zabio je šest trica.


Cleveland Cavaliers su sa 99:97 bili bolji od Brooklyn Netsa na njihovom terenu, a pobjedu im je donio Alec Burks zakucavanjem 3.2 sekunde prije kraja.Najbolji strijelac Cavaliersa bio je sa 20 koševa i 11 skokova Jordan Clarkson, dok je Brooklyn predvodio D’Angelo Russell sa 30 koševa. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.


Oklahoma City Thunder su u gostima sa 110:83 bili bolji od Detroit Pistonsa kojima su tako prekinuli niz od pet pobjeda. Steven Adams je zabio 21 koš za Oklahomu, a Paul George je dodao 17 koševa i deset skokova.


Los Angeles Clippers su u gostima sa 129:126 svladali New Orleans Pelicanse nakon što su u prvom poluvremenu zabili 77 koševa. Do pobjede su ih predvodili Tobias Harris sa 27 koševa i Danilo Gallinari sa 24. Julius Randle je zabio 37 koševa, a Jrue Holiday 32 uz 14 asistencija za New Orleans.