Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Predstavnici naše županije na Supertalentu: 'Na pozornici smo doma i očekujte neočekivano' - Novi List

NoviList.hr

Predstavnici naše županije na Supertalentu: 'Na pozornici smo doma i očekujte neočekivano'

Nina Jugo i Marin Čačija

25. studeni 2017 16:38

Napisao: Ivana Kocijan

Mladić iz Viškova i Opatijka s kastavskom adresom upoznali su se prije dvije godine na eventu »ZTC traži zvijezdu« gdje su odmah »kliknuli« te postali najbolji i nerazdvojni prijatelji. Strastveni zaljubljenici u ples i akrobacije nakon toga počeli su se intenzivno družiti, plesati i raditi vratolomije pa je tako kratko nakon njihovog upoznavanja nastao i njihov prvi duo u hip hopu

Na audiciji su od žirija Supertalenta dobili četiri »da« / Foto Nova TV

RIJEKA U sutrašnjoj epizodi »Supertalenta« za prolazak u finale borit će se i dvoje mladih predstavnika Primorsko-goranske županije, veliki zaljubljenici u ples Nina Jugo i Marin Čačija.

Nina i Marin klasični su tinejdžeri, učenici 1. razreda srednje škole, ona Hotelijersko-turističke škole, a on Ugostiteljske škole Opatija.

Mladić iz Viškova i Opatijka s kastavskom adresom upoznali su se prije dvije godine na eventu »ZTC traži zvijezdu« gdje su odmah »kliknuli« te postali najbolji i nerazdvojni prijatelji.

FB_IMG_1507156597175

Strastveni zaljubljenici u ples i akrobacije nakon toga počeli su se intenzivno družiti, plesati i raditi vratolomije pa je tako kratko nakon njihovog upoznavanja nastao i njihov prvi duo u hip hopu.

Koreografiju je napravila njihova trenerica Renata Elkasović, a njome su se predstavili na Svjetskom prvenstvu gdje su kao jedini predstavnici Hrvatske osvojili – 1. mjesto! S istom koreografijom prijavili su se na »Supertalent« i dobili jednoglasno četiri da od žirija i ušli u polufinale.

Kako doznajemo, za polufinale pripremaju veliko iznenađenje. Pokušat će izvesti nešto što nisu nikad do sada, a o čemu se točno radi, znaju samo oni i njihovi treneri. Koreografiju im radi Anita Jakirčević, vanjska suradnica plesnog centra K2K iz Rijeke u kojem oboje plešu.

– Ovim putem želimo zahvaliti plesnom centru K2K i njegovoj vlasnici i trenerici Kristini Kekici Paunovski na iznimnoj podršci, a ja zahvaljujem i klubu RiS u kojem također plešem, rekao je Marin.

0CACIJA_68190010

Nina i Marin plešu sve plesne kategorije: hip hop, contemporary, modern, balet, jazz, a ludo vole i akrobacije te idu i na gimnastiku. Njihovi roditelji kažu da su oboje izuzetno skromni i nikad se ne hvale. Na pozornici je priča posve drukčija: tamo su doma, tamo plesom prenose emocije i uživaju u onome što rade.

– U »Supertalent« smo se prijavili isključivo zbog izazova koji je pred nama, zbog poznanstva i velikog iskustva jer nas svaki nastup jača i izgrađuje nam osobnost. Svojim javnim nastupom mladima želimo poručiti: Živite svoje snove i uživajte u tome što radite. Osjećat ćete se ispunjenima i sretnima, i puno putovati što je predivno. I na najmanjem natjecanju na koji se prijavljujete zapamtite: ništa u životu nije malo; sve je veliko jer uvijek otvore neka vrata, a upravo smo se tako i mi upoznali. Hvala svima na podršci, a sada idemo raditi ono što najviše volimo: znojiti se u dvorani i uživati. Jer to pulufinale je nama finale, poručili su veseli tinejdžeri koji svakoj eventualnoj medalji pristupaju s velikim poštovanjem jer su medalje potvrda rada i truda, baš kao i ocjene u školi.

Budući da se njihov nastup održava 4 dana prije Nininog 15. rođendana, njezina je skrivena (rođendanska) želja izboriti plasman u finale u kojem bi htjeli plesati za svoju dušu i pripremiti veliki show.

– Plešite zajedno s nama ove nedjelje jer smo mladi i puno nam znači vaša podrška. I još jednom: živite svoje snove i uživajte u njima. Ništa nije napor i ništa nije teško ako radiš ono što voliš. Neizmjerno hvala našim roditeljima koji su uvijek uz nas i koji nikada u miru ne gledaju TV na kauču jer uvijek puštamo muziku i izmišljamo nove korake, zaključili su Nina i Marin.