Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Ispis članka: Benedict Cumberbatch postaje aristokrat i playboy - Novi List

NoviList.hr

Benedict Cumberbatch postaje aristokrat i playboy

Nova serija

1. ožujak 2017 12:30

Napisao: HINA

Cumberbatch će igrati glavnu ulogu aristokrata i playboya Patricka Melrosea čiji život roman prati od djetinjstva obilježenog zlostavljanjem, ovisnošću o drogama i borbama s traumama iz prošlosti

Foto: REUTERS

ZAGREB Britanski glumac Benedict Cumberbatch uskoro će kao izvršni producent i glavni glumac sudjelovati u realizaciji mini-serije »Melrose«, tv-adaptaciji poluautobiografskog ciklusa romana pisca Edwarda St. Aubyna o privilegiranom svijetu engleske više klase, izvješćuje američki Showtime koji je pokrenuo projekt u koprodukciji sa Sky Atlanticom.

Cumberbatch će igrati glavnu ulogu aristokrata i playboya Patricka Melrosea čiji život roman prati od djetinjstva obilježenog zlostavljanjem, ovisnošću o drogama i borbama s traumama iz prošlosti.

Svaka od pet epizoda koje potpisuje David Nicholls prati sadržaj pet romana i odvijat će se u nekoliko vremenskih razdoblja. Na sličan će način biti prikazana i mjesta događaja.
Na jugu Francuske odvijat će se dio serije koji prati šezdesete godine, osamdesete će se odvijati u New Yorku, a početak 2000. u Velikoj Britaniji i Londonu.

Svaka od pet epizoda ekranizirat će jedan roman iz Aubynova ciklusa. Uz Cumberbatcha će koproducenti biti Rachel Horovitz i Adam Ackland, a snimanje počinje u kolovozu.
Ime redatelja još nije poznato, a nema još ni informacija o ostalim članovima glumačke ekipe.