Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
21. listopada 2019.
Ispis članka: Princ i princeza posjetili izložbu o Nelsonu Mandeli - Novi List

NoviList.hr

Princ i princeza posjetili izložbu o Nelsonu Mandeli

Crveni tepih

17. srpanj 2018 15:35

Napisao: HINA

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ondje su se susreli s prijateljima i članovima obitelji velikog borca protiv apartheida koji je preminuo 2013., a među njima je bila i njegova unuka Zamaswazi Dlamini-Mandela

Foto Reuters

Princ Harry i njegova supruga Meghan u utorak su posjetili izložbu kojom se obilježava stogodišnjica rođenja nekadašnjega južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele. 

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ondje su se susreli s prijateljima i članovima obitelji velikog borca protiv apartheida koji je preminuo 2013., a među njima je bila i njegova unuka Zamaswazi Dlamini-Mandela. 

Razgovarali su i s devedesetdvogodišnjim Andrewom Mlangenijem, koji je s Mandelom proveo gotovo trideset godina u zloglasnome zatvoru na Robben Islandu. 

Tijekom posjeta Južnoafričkoj Republici 2015. princ Harry je obišao ćeliju na Robben Islandu u kojoj je bio zatvoren Mandela. 

Izložba je dosad gostovala u mnogim gradovima svijeta. U Pariškoj gradskoj vijećnici posjetitelji su je mogli razgledati 2013. godine tijekom šest tjedana. 

Direktor zaklade Nelson Mandela, Sello Hatang je kazao: "London je istodobno bio kolonijalna metropola Južnoafričke Republike i središte međunarodne borbe protiv apartheida. Bio je i mjesto nekih od najnadahnutijih govora Nelsona Mandele."

Izložba je postavljena u jednom od londonskih umjetničkih centara Southbank Centreu, koji se nalazi na južnoj obali Temze, a razgledati se može do 19. kolovoza.