Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Poginuo poznati srpski reper: Ekstremni sport ga stajao života - Novi List

NoviList.hr

Poginuo poznati srpski reper: Ekstremni sport ga stajao života

Dalibor Andonov Gru

10. rujan 2019 15:51

Napisao: P. N.

Nesreća se dogodila na polovici Velikog ratnog otoka s banatske strane. Očevidci koji su nazočili nesretnom događaju rekli su kako je prizor bio stravičan

Foto Facebook

Poznati srpski reper Dalibor Andonov Gru (47) poginuo je tijekom vožnje paraglajderom u Zemunu kod Nautičkog kluba “Zemun”. Nakon što je  pozvana je hitna pomoć liječnici su odmah konstatirali smrt. 

Prijatelji se od repera opraštaju preko društvenih mreža, a neki su došli i pred njegovu zgradu na Vidikovcu.

Poznati reper je iza sebe ostavio ženu Danicu i dva sina - Vuka i Relju. Poznti reper bio je ljubitelj ekstremnih sportova, a paraglajding je godinama obožavao. 

Nesreća se dogodila na polovici Velikog ratnog otoka s banatske strane. Očevidci koji su nazočili nesretnom događaju rekli su kako je prizor bio stravičan.

Jedan od očevidaca, vlasnik privatne brodice, Vkladimir Polča kazao je za srpski Blic:

– Supruga i ja smo izašli ploviti zbog valova, jer volimo ekstremnije vremenske uvjete. Oko tri sata puhala je jaka košava, pa je vrijeme za plovidbu bilo idealno. Ispred nas, na 150 do 200 metara vidjeli smo praglajdera  i crveni gumeni čamac. Odjednom, sa strane Pupinovog mosta zapuhao je snažan sjeverni vjetar. Bukvalno u roku od 10 sekundi vidjeli smo kako vjetar diže paraglajdera, a onda ga udara o vodu. Bio je to ozbiljan pad, pao u vodu jednom, uzletio, pa pao još jednom.

Prema svjedočenju očevidaca reper je pet puta udarao o površinu vode. Iako su spasitelji odmah reagirali, kad su ga izvukli iz vode reper je već bio sav plav i bez svijesti.

Gru je glazbenu karijeru započeo devedesetih godina. Prvi rep album izdao je 1995. godine, a već naredne godine najuspješniji rep album u Srbiji "Gru 2".

276617_gru-danica_f