Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Ispis članka: Zoran pjevao Arsena, iz duše - Novi List

NoviList.hr

Zoran pjevao Arsena, iz duše

Koncert u Gervaisu

10. svibanj 2019 21:45

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto Marin Aničić

OPATIJA Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group opatijskoj su publici na koncertu »Zoran pjeva Arsena« u Centru Gervais predstavili najnoviji, istoimeni album kojim Predin obilježava 40 godina uspješne karijere.

Za album »Zoran pjeva Arsena« Predin je, kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pjesama od kojih su dvije već predstavljene kao singlovi: »Kuća pored mora« i »Pamtim samo sretne dane«.

Ovo izvanredno djelo nastalo je u suradnji s Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom Django Group, dok se kao poseban gost na albumu pridružio i Arsenov sin, slavni pijanist, Matija Dedić.

“Zoran pjeva Arsena” esencijalno je novo čitanje Arsenovih pjesama s kojima je “izići na kraj” mogao samo netko toliko uronjen u vlastiti kantautorski posao i Arsenovu znamenitu povijest poput Predina, svojedobno je u Večernjem listu ocijenio Hrvoje Horvat.

U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina Arsenovi klasici - kao što su “’Kuća pored mora”, “Moderato Cantabile”, “Ni ti, ni ja” i “Pamtim samo sretne dane” - dobili su novi zvuk. 

U svemu tome večeras je mogla uživati i publika u Opatiji.

F105AM5

F105AM1

F105AM3

F105AM4

F105AM6

F105AM7