Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Sve je spremno: Večeras u Rijeci počinje novo izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera - Novi List

NoviList.hr

Sve je spremno: Večeras u Rijeci počinje novo izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera

Kreće karavana

16. lipanj 2019 08:49

Napisao: Slavica Mrkić Modrić

Festival Melodije Istre i Kvarnera sedmodnevnu turneju počinje večeras na riječkom Trgu Riječke rezolucije. Dvadeset kompozicija, neka nova i neka stara mikovska imena predstavit će još u Puli, Kastvu, Puntu, Novom Vinodolskom, te finalno u Opatiji

Foto: M. GRACIN

RIJEKA Uzavrele mikovske note u uzavrelom riječkom danu nije uspjela rashladiti ni turbo klima na Botelu Marina, na kojem je jučer Festival Melodije Istre i Kvarnera prvi put odsvirao repertuar ovogodišnjeg izdanja. U znoju lica svog mikovci su s orkestrom nalazili ono nešto što treba naći da bi sve na festivalu štimalo, i začudo - unatoč visokim temperaturema i znoju koji cijedi li ga cijedi, svi zadovoljni.

Dečki iz festivalskog orkestra - Mateo Žmak, Voljen Mlakar, Krunoslav Veršić, Frane Frleta i Damjan Brnić koji su na »Marinu« stigli još u ranim jutarnjim satima jučerašnjeg dana po zavrđetku proba rekoše - sve štima, sve pet. Gotovo identičan odgovor imali su i prateći vokali u sastavu Nataša Tonković, Anamarija Martinčić, Marina Mrazovac i Jure Kaurloto.

Prekaljena Mikovka, Mirjana Bobuš kratko je dobacila - a ča da rečen, stopila san se, ma ča se mora, drek ni teško! Druga mikovska diva, Vivien Galletta pak kaže:

- Za mlađahnih godina mi nije bilo jasno što te starije kolege vjećito njurgaju - zatvori, orvori, vruće, hladno... Sad mi je sve jasno. Znajuć da prognoza kaže da će narednih dana biti paklene vrućine ni malo se nisam dobro osjećala, ali svoj nastup na MIK-u smatram kao svojevrsan dug zavičaju i unatoč vrućinama, ja sam tu. Još ako dodam da imam i pjesmu u koju sam se na prvu zaljubila, ma, briga me - nek’ prži. Zdurat ćemo.

MIK Foto Marko GRACIN (1)

Vjeko Alilović, izvršni producent festivala uoči prve festivalske večeri koja će biti up’riličena večeras u 21 sat na Trgu Riječke rezolucije konstatirao je kako je sve na svom mjestu, sve u najboljem redu, sve pod kontrolom i sve, kao i svi spremni na MIK 2019. godine.

Provjere radi, upitali smo i onog koji čuva vreću »mikovskih buha«, inspicijenta Marka Purića koji je zaključio sljedeće:

- Da bih riječ rekao!

MIK Foto Marko GRACIN (4)

Dakle, večeras u Rijeci, sutra u Puli, pa u utorak, 18. lipnja na kastavskoj Crekvini, potom u Puntu, u četvrtak 20. lipnja u Novom Vinodolskom i finalno 22. lipnja u subotu na opatijskoj »Ljetnoj«. To je vozni red mikovske karavane, pa tko voli nek’ izvoli.

MIK Foto Marko GRACIN (3)

MIK Foto Marko GRACIN (5)