Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
15. studenoga 2019.
Ispis članka: Massimo koncertom na Ljetnoj pozornici prenio univerzalne poruke ljubavi - Novi List

NoviList.hr

Massimo koncertom na Ljetnoj pozornici prenio univerzalne poruke ljubavi

Kvaliteta bez kompromisa

17. kolovoz 2018 23:42

Napisao: Aleksandra Kućel-Ilić

Massimo je u romantičnom ambijentu na najbolji način prezentirao publici zbog čega opravdano nosi titulu jednog od najcjenjenijih i najtraženijih glazbenika ovog podneblja

Snimio Marin ANIČIĆ

OPATIJA Kvaliteta bez kompromisa. Tri riječi uz koje bi se ukratko mogao opisati nastup Massima Savića, čovjeka koji je u petak opatijskoj publici pružio nezaboravan glazbeni provod pod vedrim nebom na Ljetnoj pozornici.

f178am11
Massimo na Ljetnoj pozornici / Snimio Marin ANIČIĆ

Tijekom ljetne turneje po Jadranu, za svoje je nastupe i druženje sa slušateljima odabirao samo najljepše pozornice, što opatijski teatar na otvorenom svakako jest.

Predstavljajući glazbeni materijal s novog albuma »Sada«, ali i svima dobro poznate skladbe koje su mu obilježile dosadašnju glazbenu karijeru, Massimo je na najbolji način prezentirao publici zbog čega opravdano nosi titulu jednog od najcjenjenijih i najtraženijih glazbenika ovog podneblja.

U romantičnom ambijentu, opatijskoj je publici darovao baš ono što se od njega očekivalo i ono što koncertne večeri poput ove mogu – svojim moćnim vokalom prenesao im je univerzalne poruke ljubavi.

Sve to je bilo praćeno raskošnom audio-vizualnom potporom, što je još dodatno pojačalo ukupni dojam ovog, zbilja magičnog koncerta koji se ne zaboravlja lako.

Tri godine od posljednjeg studijskog albuma »1 dan ljubavi« Massimo je izdao novi album, a njegov naziv »Sada«, te kvaliteta pjesama nastalih 35 godina nakon objave prvog izdanja »Sjaja u tami«, garancija su da će mu i daljnja glazbena karijera biti vrlo uspješna.

Na novom albumu koji je u prodaji od konca svibnja Massimo je ponovno surađivao s nekima od svojih stalnih suradnika, autorom i producentom Predragom Martinjakom, te aranžerima i producentima Nikšom Bratošem i Ivanom Popeskićem.

Predrag Martinjak potpisuje četiri pjesme na albumu, a tu su uz njega i još tri već poznata autorska imena s prijašnjeg albuma, Sandro Bastiančić, Amil Lojo te Davor Pastuović – Newera. Za Massimov novi album pjesme su napisali i Bruno Kovačić, Nihad Voloder, Sergej Ćetković te Damir Arslanagić.

Prije Opatije Massimo je nastupio u pulskom Kaštelu, a posljednjim koncertom zapravo je zaključio jadransku turneju i 14. rujna se vraća u Zagreb gdje na Šalati priprema spektakl na otvorenome.