Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Ispis članka: Ispunjen san: 2Cellos oduševili Britance u prepunom Royal Albert Hallu - Novi List

NoviList.hr

Ispunjen san: 2Cellos oduševili Britance u prepunom Royal Albert Hallu

Spektakl

29. studeni 2017 13:51

Napisao: P. N.

U Londonu u prestižnom Royal Albert Hallu, održan još jedan vrhunski spektakl u kojoj su glavnu ulogu odigrali dva domaća, a svjetska imena – Stjepan Hauser i Luka Šulić, a s njima je bio i njihov bubnjar Dušan Kranjc

Luka Šulić, Dušan Kranjc i Stjepan Hauser - foto Simone Di Luca

Popularni violončelistički duo 2Cellos u utorak je nastupio u jednoj od najpoznatijih britanskih glazbenih dvorana, ali ujedno i jednoj od najljepših građevina Londona, Royal Albert Hallu.

U samo nekoliko dana nakon najave koncerta, ulaznice su planule, a londonska publika je spremno dočekala Stjepana Hausera i Luku Šulića, ali i njihovog bubnjara Dušana Kranjca.

U prepunoj dvorani dodatnu atmosferu i emociju pojačao je i Royal Philharmonic Orchestra koji je pratio 2Cellos. Publika je ovacijama pratila energični nastup violončelističkog dua koji je izveo skladbe s njihovog zadnjeg albuma »Score«. Hauser i Šulić izveli su neke od najljepših pjesama ispričanih u filmovima kao što su »May It Be« iz »Gospodara prstenova«, »My Heart Will Go On« iz filma »Titanic , »Now We Are Free« iz »Gladijatora«, »For the Love of a Princess« iz filma »Hrabro srce« i »Moon River« iz »Doručka kod Tiffanyja«, a publika je ispratila dvojac poslije zadnjeg bisa.

Foto Simone Di Luca

2Cellos ovim nastupom nisu samo ostvarili vlastite snove, već su fenomenalnim nastupom dokazali da su glazbenici svjetskog glasa. 

Foto Simone Di Luca

Kultna dvorana Royal Albert Hall poznata je širom svijeta, a večer prije njihovog, koncert je tamo održao i Phil Collins. Royal Albert Hall je mjesto gdje su nastupila poznata imena poput Sinatre, Hendrixa, the Beatlesa, Oscara Petersona, grupe the Who, Led Zeppelina, Erica Claptona, Stinga i Adele.

Foto Simone Di Luca