Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: Uspjeh "Moje filmske priče" Art-kina: Novi članovi navalili u Filmski klub +54 - Novi List

NoviList.hr

Uspjeh "Moje filmske priče" Art-kina: Novi članovi navalili u Filmski klub +54

Brešanov film

12. siječanj 2019 09:37

Napisao: Davor Mandić

Uspjeh "Moje filmske priče" Art-kina: Novi članovi navalili u Filmski klub +54

RIJEKA U riječkom Art-kinu Croatia ponosni su na uspjeh projekta Art-kina »Moja filmska priča«, unutar kojeg djeluje Filmski klub 54+ namijenjen Riječanima starijima od 54 godine, koji je dobio dodatan zamah uoči prikazivanja filma »Koja je ovo država« Vinka Brešana rezerviranog za članove kluba. Projekcija novog Brešanova filma privukla je, naime, oko 150 novih članova pa Filmski klub 54+ trenutno broji više od 330 sudionika, dok nove prijave i dalje stižu.

– Jučerašnja posve ispunjena dvorana Art-kina za koju se tražila karta više potvrdila je da Riječanke i Riječani stariji od 54 godine imaju želju i volju za aktivnim provođenjem svog slobodnog vremena – obogaćujući istodobno svoj filmski, društveni i kulturni život – ako im se za to pruži prigodna prilika. Upravo u tom smjeru »Moja filmska priča« djeluje i dalje – kažu u Art-kinu.

Članica kluba Ingrid Jaška kaže da lijepo što se Art-kino brine o svojim sugrađanima, naročito onima starije dobi.

– Naši penzioneri nemaju puno prilika za druženje i susrete, premda su željni toga, a ovdje to sada mogu činiti besplatno i organizirano. Odaziv ljudi govori valjda dovoljno o tome. A i za one koji još uvijek rade, dobro je da postoje ovakvi programi. Takvih inicijativa u gradu Rijeci treba biti više – rekla je Jaška, a prenosi Art-kino.