Banana Split Screen

U Filodrammatici se nastavljaju razgovori o netradicionalnim oblicima rada

Davor Mandić

Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.



RIJEKA Banana Split Screen, višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu, započet će razgovorom »Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije«, koji će se u organizaciji udruge Drugo more održati u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice.


Autori koncepta, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo (ujedno i prva gošća) u narednim će mjesecima intervjuirati različite autore, umjetnike i prekarne radnike čiji proces rada izlazi iz okvira normalnog i tradicionalnog, ili se često uopće ne doživljava kao rad. Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.


Dorotea Škrabo, dizajnerica, umjetnica i »internet-zabavljačica«, kao prva gošća će govoriti o tome na koji način koristi svoj Instagram profil kao svojevrsni portfolio, koji joj je, između ostalog, pomogao u dobivanju posla umjetničke direktorice u jednom slovenskom start-upu. U razgovoru će otkriti kako doživljava svijet Instagrama i koliko joj je važan u poslovnom smislu. Ulaz je slobodan.