Riječko književno jutro

Siščanin Siniša Matasović predstavio Riječanima zbirku ”Moj novi dečko”

Ljiljana Hlača

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Gost na »Riječkim književnim jutrima«, koja se već četvrtu godinu održavaju u book caffeu Dnevni boravak, danas je bio Siniša Matasović, književnik iz Siska, koji se predstavio zbirkom ljubavnih pjesama naziva »Moj novi dečko«.


Kako je rekao voditelj događaja, Valerio Orlić, riječ je o zbirci koja čitatelju predstavlja sve oblike ljubavnih jada, ali kroz crni humor i ironiju. – Njegova poezija je bez dlake na jeziku i cenzure. Njegove poetske slike su buntovne, ali u tom ludom mimohodu nagone nas da poštujemo životne i moralne norme – opisuje Orlićevo pjesništvo voditelj ovog književnog susreta.

– Riječka javnost lijepo reagira na moj rad – ocijenio je autor Siniša Matasović te kazao kako je njegova zbirka »Moj novi dečko« simpatična zezancija na račun ljubavi, s ponešto autobiografskih elemenata.


Siniša Matasović piše poeziju, prozu, haiku poeziju, književnu kritiku, a bavi se i uredničkim radom. Nagrađivani je autor pjesama i kratkih priča, objavljivan u relevantnim časopisima i medijima u Hrvatskoj i u zemljama okruženja. Prevođen je na ukrajinski i njemački jezik, a do sada potpisuje djela »Sisak se uspješno pretvara da spava«, »Nećak« i »Tvoj novi dečko«.