Za ljubitelje knjige

“Lov na čarobne knjige”: Projekt inspiriran Emmom Watson ovaj put i u Rijeci

Davor Mandić



RIJEKA Inspiriran projektom engleske glumice Emme Watson, koja je organizirala potragu za knjigama u Londonu ostavljajući knjige u podzemnoj željeznici, u Hrvatsku se nakon šest mjeseci vraća njegova inačica pod nazivom »Lov na čarobne knjige«.


Javljaju to iz tvrtke »Hoću knjigu«, novog lanca knjižara, koja se udružila s pokretačicom inicijative Alis Marić, voditeljicom knjiškog bloga »Čitam knjigu«.


Marić kaže da će nakon ljetne pauze »Čitaj knjigu« i »Hoću knjigu« tu potragu za hit naslovima dovesti i u gradove koje dosad nisu posjetili – Rijeku, Split i Sisak. Prvi »Lov na čarobne knjige« započet će u Rijeci u četvrtak.




Dvadeset knjiga, među kojima su »Snjegović« Joa Nesbøa ili »Tajni život drveća« Petera Wohllebena, bit će skriveno na frekventnim mjestima u Rijeci, dok će lovci na knjige smjernice moći pronaći na fotografijama koje će biti objavljene na facebook stranicama »Čitaj knjigu« i »Hoću knjigu«. Knjige će biti zapakirane u zaštićenim »Hoću knjigu« kutijama, dok će se uz svaku knjigu naći poklon iznenađenja knjižara »Hoću knjigu«.