Riječke dramske umjetnice

Mirti Polanović i Alisi Debelić nagrada na festivalu na Malti

Kim Cuculić

Festival na kojem su umjetnice osvojile prestižne nagrade organizira The Malta Drama Centre, koji je inačica glumačke akademije, i za cilj ima razmjenu različitih pristupa kazalištu i upoznavanje drugih kultura



RIJEKA Mlade riječke dramske umjetnice Mirta Polanović i Alisa Debelić na Međunarodnom kazališnom festivalu Malta osvojile nagrade za predstavu »Zorom (kad je sasvim tiho)«.


Predstava je osvojila nagradu publike, a Mirta Polanović drugu nagradu za glumačku izvedbu.


Predstava »Zorom (kad je sasvim tiho)«, prema motivima teksta »4.48. Psihoza« Sarah Kane, u režiji i adaptaciji Alise Debelić, samostalni je autorski projekt i diplomska predstava Mirte Polanović, kojom je završila preddiplomski studij Glume i medija u Rijeci u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički.




Festival na kojem su umjetnice osvojile prestižne nagrade organizira The Malta Drama Centre, koji je inačica glumačke akademije, i za cilj ima razmjenu različitih pristupa kazalištu i upoznavanje drugih kultura.


Kako umjetnice navode, razmijenile su iskustva i dotakle se cilja predstave, a to je apelirati na ljude da pruže pomoć oboljelima od depresije, kao i oboljelima da pomoć potraže.