Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Edvin Liverić potvrđen je za ravnatelja: ‘Želim izgraditi novi kulturni centar grada’

Kim Cuculić

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Moja želja je da izgradim HKD kao novi kulturni centar grada s naznakom suvremene scenske, glazbene i likovne umjetnosti, koji će ispuniti očekivanja, ali i interese građana grada Rijeke – kazao je Liverić.



RIJEKA – Gradsko vijeće Grada Rijeke potvrdilo je Edvina Liverića prvim ravnateljem Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, nove gradske ustanove u kulturi. Podsjetimo da Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog da Liverić bude ravnatelj HKD-a, dok ga je Upravno vijeće HKD-a većinom glasova predložilo za ravnatelja ustanove. Ovim povodom Edvin Liverić je istaknuo da se na natječaj javio zato da svome gradu ponudi sva stečena znanja i iskustva na polju umjetnosti, ali i na području privlačenja sredstava europskih fondova.


– Moja želja je da izgradim HKD kao novi kulturni centar grada s naznakom suvremene scenske, glazbene i likovne umjetnosti, koji će ispuniti očekivanja, ali i interese građana grada Rijeke – kazao je Liverić. Da se njegov program podudara sa strateškim razvojem ustanove potvrdili su i Kulturno vijeće za dramsku umjetnost, ples i pokret te Kulturno vijeće za muzejsku djelatnost i likovnu umjetnost – piše portal Grada Rijeke.


No Zvonimir Peranić, predsjednik Odbora za kulturu predložio je da se odluka o izboru ravnatelja odgodi do sljedeće sjednice te da prijedlog za imenovanje ravnatelja sadrži i pravna tumačenja, sve s ciljem da se izbjegnu eventualni radni sporovi. Vijećnik Hrvoje Burić postavio je pitanje o političkoj pozadini predlaganja Edvina Liverića, što su odbacili predsjednica Upravnog vijeća Laura Marchig i vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić.