Suradnja sa STIFF-om

Prijavite svoje radove za izložbu GIF-ova u Galeriji SKC

Kim Cuculić

Sudjelovanje je besplatno te je radove potrebno poslati do 25. kolovoza

Sudjelovanje je besplatno te je radove potrebno poslati do 25. kolovoza



RIJEKA – Galerija SKC i filmski festival STIFF otvorili su prijave za izložbu GIF filmova/animacija, koja će biti održana u listopadu u Galeriji SKC vezano za filmski festival STIFF koji je ove godine obilježen temom straha.


Sudjelovanje je besplatno te je radove potrebno poslati do 25. kolovoza na e-mail adresu: [email protected]. Natječaj je otvoren za sve umjetnike, a izbor najboljih radova bit će prikazan u umjetničkoj galeriji SKC za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala STIFF od 17. do 20. listopada.


Kroz program 6. STIFF-a diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu ali i opću nesigurnost.




Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije, s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti. STIFF je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu straha nije uvjet za prijavu radova.


Radovi ne smiju biti duži od 30 sekundi, moraju biti u loopu, visoke rezolucije i u profilu H.264. Jedna osoba može poslati najviše tri GIF-a.


Galerija SKC osnovana je 2013. godine od strane Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a smještena je u prostorima kluba “Palach”.


Galerija SKC zamišljena je kao prostor u kojem će se afirmirati mladi autori, u kojem će korisnice i korisnici sudjelovati aktivno, kao prostor za druženje, kritički dijalog, igru i eksperiment. Galeriju vode studenti.