Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Uvodi se poseban režim prometa uoči Svih svetih - Novi List

NoviList.hr

Uvodi se poseban režim prometa uoči Svih svetih

Izvješće HAK-a

30. listopad 2016 10:41

Napisao: HINA

Počinje zimsko računanje vremena i u tome razdoblju od posljednjeg vikenda u listopadu, pa sve do posljednjeg vikenda u ožujku, na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena kratka svjetla

Snimio Roni BRMALJ

 U povodu nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub.

Bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovite autobusne linije koje vode prema velikim  gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

 Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 31. listopada od 15 do 23 sata, te na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.

 Počinje zimsko računanje vremena i u tome razdoblju od posljednjeg vikenda u listopadu, pa sve do posljednjeg vikenda u ožujku, na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena kratka svjetla. Motocikli tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 2 km.

Pojačan je putnički promet u oba smjera na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška.

 Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetuje se vozačima teretnih vozila da do 2. studenog od 7 do 19 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19 sati.

 Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet u Republici Sloveniji (očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj): u nedjelju, 30. listopada, od 8 do 21 sat;  31. listopada od  8 do 21 sat; 1. studenoga, utorak, (Svi sveti), od 8 do 21 sat.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 U nedjelju brod na liniji Šipan - Lopud - Koločep - Dubrovnik isplovit će iz Dubrovnika u 20 sati, umjesto u 18,30 sati.