Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Blagdanske kolone: Na Bregani višesatna čekanja, na prijelaz granice u BiH čeka se i do tri sata - Novi List

NoviList.hr

Blagdanske kolone: Na Bregani višesatna čekanja, na prijelaz granice u BiH čeka se i do tri sata

Gužve

23. prosinac 2017 14:44

Napisao: HINA

Blagdanske kolone: Na Bregani višesatna čekanja,  na prijelaz granice u BiH čeka se i do tri sata

 NOVO 17:25 Uoči predstojećeg blagdana Božića zabilježene su velike gužve na granicama između Hrvatske i BiH, a na ulaz u tu zemlju u sjevernome dijelu čeka se i do tri sata, izvijestili su iz Auto moto saveza (AMS) BiH sa sjedištem u Mostaru.

Kilometarske kolone vozila na ulazu u BiH iz Hrvatske su u Brodu i Gradiški, kod Velike Kladuše i Orašja. U prosjeku se čeka između pola i tri sata. Najduže zadržavanje je u Velikoj Kladuši gdje se na prijelaz granice čeka između dva i tri sata.

Na graničnim prelazima Brod i Gradiška zadržavanja su preko sat vremena dok je zadržavanje na Donjoj Gradini od pola do sat vremena.
I na drugim graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH bilježe se duža zadržavanja.
Iz AMS-a BiH vozačima preporučuju da se koriste alternativnim graničnim prijelazima i tako smanje vrijeme čekanja.

------

Na graničnom prijelazu Bregana zbog vrlo gustog prometa i pojačanog nadzora slovenske granične policije sa slovenske strane čekanja za osobna vozila prema Republici Hrvatskoj su oko 3 sata, a kolona u Sloveniji je oko 16 kilometara, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog gužve na graničnom prijelazu Tovarnik osobna vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Ilok.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na GP-ima Macelj, Bregana i Lupinjak sa Slovenijom na ulazu. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog gustog prometa moguća su i duža čekanja od naznačenih pa HAK vozače poziva na strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je autobusni promet na GP Macelj u oba smjera, na GP Bregana na ulazu te na GP Bajakovo na izlazu HAK upozorava na moguća duža čekanja na prelazak granice.
Zbog pojačanog izlaza vozila na GP Bajakovo zatvorena je zaustavna traka od PUO Spačva do GP Bajakovo do daljnjega. Zaustavna traka služi za prolazak žurnih službi, izvješćuje HAK.