Paleta okusa

Slasne pileće rolice u pršutu s kaduljom: Ukusna delicija u tren oka

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Aroma okusa piletine i pršuta, pojačana je kaduljom i češnjakom.



Ukusan recept u kojem možemo uživati i u vrijeme ručka i u vrijeme večere, stiže nam sa Hellofresha.  Riječ je o svima dragoj piletini koja se “umota” u pršut, što uz dodatak rajčice, kadulje i rižota, čini divnu aromu okusa koja će zadovoljiti vaša nepca.


Sastojci


1 temeljac za juhu (od piletine)


1 luk




prstohvat kadulje


350 grama pilećih prsa


150 grama špinata


2 režnja češnjaka


150 grama rajčica


200 grama riže


150 grama pršuta


1 čajna žličica parmezana


Pored ovih namirnica, biti će vam potrebna još i sol, papar, ulje i maslac.


Priprema


Operite i osušite sve namirnice, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Četiri šalice vode i temeljac za juhe stavite u lonac srednje veličine i ostavite da se kuha, na laganoj vatri. U međuvremenu, češnjak izrežite na što manje komadiće i pripremite luk, te razrežite rajčicu. Dodajte listove kadulje, a njezine stabljike ubacite u lonac sa vodom i temeljcem.


U tavi zagrijte veliku žlicu ulja na srednje jakoj vatri, te dodajte luk i češnjak. Kuhajte minutu do dvije dok sve ne omekša. Zatim dodajte rižu i ponovno kuhajte nekoliko minuta. Postepeno dodavajte po pola šalice temeljca iz lonca, miješajući prilikom svakog dodavanja. Nastavite sve dok zrna riže ne budu al dente i kremasta, za što će vam trebati oko pola sata, piše Hellofresh.


Piletinu osušite papirnatim ručnikom. Na ravnu površinu složite dvije fete pršuta i u njega “urolajte” piletinu, te čvrsto stisnite. Pršut koji vam je ostao, pustite po strani.


Malo ulja zagrijte na srednje jakoj vatri i dodajte piletinu. Pirjajte sve dok piletina ne poprimi zlatno smeđu boju, što će otprilike trajati dvije minute sa svake strane. Tavu prebacite u pećnicu i pecite dok piletina ne postane čvrsta, oko petnaest minuta. Ako imate tavu koja nije prilagođena za pećnicu, piletinu prebacite u prikladnu posudu za pečenje.


Pet minuta prije kraja kuhanja rižota, dodajte rajčicu i špinat. Pomiješajte rižoto da se sve sjedini i kuhajte dok špinat “ne uvene”, a rajčica ne omekša. Za to će vam trebati oko pet minuta, pa za to vrijeme možete tanko narezati pršut koji vam je preostao.


Pomiješajte narezani pršut s jednom čajnom žličicom maslaca, parmezana i dodajte sve one sokove iz tave s piletinom u rižoto. Začinite po ukusu solju i paprom. Ukusno jelo poslužite na koji god način želite, a možete ga i dodatno ukrasiti listićima kadulje.