Foto: iStock
Stigli su nam hladniji dani, zato je vrijeme da se naoružamo vitaminima i pripremimo ukusnu jesensku maneštru u kojoj će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
400 g graha
stapka celera
300 g kupusa
3 zrna češnjaka
sol
papar
peršin
vlasac
2 krumpira
2 mrkve
ulje
Priprema:
Na ulju kratko popržite celer narezan na komadiće zajedno s na sitno narezanim peršinom, vlascem i češnjakom. U to dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, narezani kupus i krumpir na kockice te grah i sve prekrijte s 3 litre vode. Kuhajte otprilike sat vremena na vatri srednjeg intenziteta i poklopljeno poklopcem. Posolite i popaprite po želji, a u gotovu maneštru prilikom serviranja možete dodati komadiće poprženog kruha i kap maslinovog ulja.
Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”