"Besti"

Uhićen diler droge zbog nevjerojatne gluposti: Policija poručuje: “Nemoj biti poput Stephena”

Portal Novilist.hr

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Detektiv Constable Noel Simmonds je istragu opisao kao „jedinstvenu“ zbog više razloga. „Količina droge je bila značajna i iako nije nepoznanica da dileri označavaju svoju robu, nikada nisam vidio da je netko na drogu doslovce zalijepio svoje ime“ 



Stephen Best (30) se početkom mjeseca pojavio na sudu, nakon što je ranije priznao krivnju za posjedovanje kanabisa te četiri slučaja posjedovanja s namjerom preprodaje kokaina, kanabisa i MDMA-e, prenosi Ladbible.


Iako se sve odvijalo krajem prošle godine, policija Sussexa je tek nedavno na Facebooku objavila njegovu fotku uz opis: „Ovo je Stephen. Stephen je imao skladište puno droge. Stephen je napisao svoje ime na paketima droge. Stephen je bio tražen i predao se policiji. Stephen je očekivao zatvor i uzeo je torbu. Stephen je spakirao drogu za zatvor. Stephen nije mislio da ćemo pretražiti njegovu torbu. Nemoj biti poput Stephena i nemoj dilati drogu“.


Policija je doznala za njegove aktivnosti preko „Trading Standardsa“ koji su pretraživali skladišta još u studenom prošle godine. Nakon što su otkrili veću količinu droge, policajci su stigli na lokaciju, ali Stephen se odvezao autom, prošavši kroz crvena svijetla.




Kasnije ga je identificirao vlasnik skladišta, a tim je otkrio i da posjeduje jahtu. Ali, to nije sve.


Nakon što su policajci pretražili skladište i jahtu, vidjeli su da je na nekim paketima napisano „Besti“.



27. studenog, Best se predao policiji noseći torbu „za slučaj da ostane u pritvoru“. Samo što, kada su policajci pretražili torbu, pronašli su veću količinu kanabisa.


Detektiv Constable Noel Simmonds je istragu opisao kao „jedinstvenu“ zbog više razloga. „Količina droge je bila značajna i iako nije nepoznanica da dileri označavaju svoju robu, nikada nisam vidio da je netko na drogu doslovce zalijepio svoje ime“.


„Rijetko je da netko sredi vrijeme, mjesto i lokaciju uhićenja i još se pojavi s torbom droge“, kaže detektiv.


„Nadamo se da ovo šalje snažno upozorenje onima koji dilaju ‘mizeriju’ na ulicama i ohrabruje ljude u našim zajednicama da istupe i pričaju s policijom“, dodaje.


Richard Sargeant (menadžer „Trading Standardsa“) kaže: „Naša operacija sa psom koji je nanjušio drogu, dovela je do otkrića istih i zadovoljan sam da je pojedinac doveden pred lice pravde u našem partnerstvu s policijom Sussexa“, prenosi Ladbible.