Razorni sukobi

UNICEF objavio dramatičan apel: ‘Pomozite djeci Jemena da prežive, 360 tisuća ih je ugroženo zbog pothranjenosti’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube UNICEF Hrvatska

Foto Screenshot YouTube UNICEF Hrvatska



ZAGREB Zbog razornih sukoba koji traju već 4 godine Jemen je suočen s trenutno najvećom humanitarnom krizom u svijetu. Gotovo cijela zemlja treba humanitarnu pomoć jer je ugroženo 80 posto stanovništva.


Najgore i najviše su pogođena djeca. 1,8 milijuna djece je akutno pothranjeno, a 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti. Na rubu gladi su i trudnice te majke dojilje, njih čak 1,1 milijun je akutno pothranjeno.


Kako bi odgovorio na potrebe pothranjene djece i majki u Jemenu, UNICEF je pokrenuo jedan od najvećih programa humanitarne pomoći i podrške u svijetu.




Ova kriza ima razarajući učinak na živote djece u Jemenu, a rizik od njihove smrti svakoga se dana povećava. Njihovo preživljavanje ovisi o dostavi hitne međunarodne pomoći. UNICEF je na terenu i uspijeva doprijeti do djece te im osigurati neophodnu pomoć.


Od izbijanja sukoba, 2015. godine, do danas UNICEF je dostavio više od 3.000 tona prehrambenih i medicinskih proizvoda. Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku poziva sve hrvatske građane, tvrtke i medije da se uključe u apel i svojim donacijama pomognu djeci Jemena da prežive:


„Jemen je trenutno jedno od najgorih mjesta na svijetu u kojem dijete može živjeti. Humanitarna kriza nije poštedjela niti jedno dijete u Jemenu. UNICEF radi danonoćno na terenu kako bi pomogao ublažiti patnje djece, ali potrebe su i dalje izuzetno velike. Djeca trebaju našu hitnu pomoć kako bi preživjela. Donacija od 56 kuna jednom djetetu osigurava posebnu terapeutsku hranu tijekom 14 dana.“



Donacijama UNICEF osigurava posebnu terapeutsku hranu koja spašava živote djece u Jemenu:


56 KUNA OSIGURAVA TERAPEUTSKU HRANU ZA 1 DIJETE TIJEKOM 2 TJEDNA


Donirati možete na: https://www.unicef.hr/spasite-zivote-djece-jemena/ 


ili na broj računa HR9223600001501092532