Kompromisna mjera?

Trump proglašava izvanredno stanje u SAD-u

P. N.

Reuters

Reuters



Predsjednik SAD-a Donald Trump planira potpisati kompromisnu mjeru o sigurnosti na granici i u isto vrijeme proglasiti izvanredno stanje da bi osigurao financiranje zida na granici s Meksikom rekao je vođa republikanske većine u Senatu Mitch McConnell, piše N1.


McConnellova neočekivana izjava došla je u četvrtak, prije ikakve riječi iz Bijele kuće.


Jedina predsjednikova javna poruka bio je tvit u kojem je napisao da još uvijek pregledava finalni prijedlog financiranja sa svojim timom u Bijeloj kući, prenosi CNN.




“Predsjednik Trump će potpisati mjeru o financiranju vlade i, kao što je ranije rekao, također će poduzeti još jednu mjeru – proglasiti izvanredno stanje – da bi zaustavio sigurnosnu i humanitarnu krizu na granici”, napisala je Sarah Sanders u izjavi nekih pola sata nakon McConnellove izjave.


Neki od predsjednikovih viših savjetnika naglasili su da bi morao potpisati mjeru financiranja da bi izbjegao još jednu blokadu vlade, koja bi mu, kako su rekli, mogla nanijeti političku štetu. Savjetovali su proglašavanje izvanrednog stanja ili neku sličnu mjeru da bi se umanjila kritika koja bi eventualno došla od strane konzervativaca.