Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Ispis članka: Otrovan član Pussy Riota koji je prekinuo finale SP-a u Moskvi? Oslijepio je i izgubio moć govora - Novi List

NoviList.hr

Otrovan član Pussy Riota koji je prekinuo finale SP-a u Moskvi? Oslijepio je i izgubio moć govora

U bolnici

13. rujan 2018 07:28

Napisao: HINA

Reuters

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk skupine Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moske i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulshinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

Nikulshina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

Verzilov, Nikulshina i dvoje drugih aktivista služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe »punk molitve« u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.