Gradsko vijeće

Suteren Dvorca Frankopan u Kraljevici ide u koncesiju

P. N.

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Riječ je o prostoru nekadašnjeg disko kluba, veličine 312 četvornih metara, za koji je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić naglasio da nikako neće više biti disko klub, niti bilo kakav prostor s bučnim sadržajem



KRALJEVICA Nakon godina zapuštenosti, prostor u suterenu Dvorca Frankopan u Kraljevici uskoro bi trebao dobiti koncesionara. Riječ je o prostoru nekadašnjeg disko kluba, veličine 312 četvornih metara, za kojega je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić naglasio da nikako neće više biti disko klub, niti bilo kakav prostor s bučnim sadržajem.


Naime, Grad Kraljevica započeo je postupak davanja u petnaestogodišnju koncesiju za gospodarsko korištenje ovog kulturnog dobra, službenog imena suteren dvorca »Novi grad«, a sukladno Zakonu o koncesijama vanjski suradnici napravili su studiju opravdanosti ove koncesije, te je grad imenovao i povjerenstvo za izradu dokumentacije za nadmetanje.


Gradsko vijeće Grada Kraljevice u četvrtak je, na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, jednoglasno usvojilo nacrt ugovora o koncesiji za gospodarsko korištenje ovoga prostora. Prema nacrtu ugovora, koncesionar je obavezan cijelo vrijeme trajanja ugovora obavljati djelatnost iz skupine barovi, restorani, catering objekti i objekti jednostavnih usluga, a neprihvatljivim djelatnostima u ovom objektu smatraju se noćni klubovi, noćni barovi i disko klubovi.




Prostor je neuređen i bez instalacija, a koncesionar ga je obavezan urediti u namjenu ugostiteljske djelatnosti sukladno uvjetima Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Rijeci, te pribaviti sve potrebne suglasnosti i odobrenja za rad, a sve radove na uređenju prostora koncesionar će izvesti o svom trošku. Koncesionar će biti dužan plaćati godišnju naknadu za koncesiju u iznosu od 7.488,00 kuna fiksno, plus promjenjivi dio u naknadno utvrđenom postotku od ostvarenog prihoda.


Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici kraljevički su vijećnici prihvatili treći rebalans proračuna za ovu godinu, kojim su prihodi smanjeni za 1 milijun i 695 tisuća kuna, odnsno za 7,4 posto, tako da novi plan prihoda proračuna iznosi 21.281.479 umjesto 22.976,479 kuna. Kako je pojasnio gradonačelnik Čandrlić, najvažniji razlozi za treći rebalans bili su odobrenje sredstava za gerontodomaćicu te promjena iznosa potrebnih za realizaciju kapitalnih investicija. Najveća promjena u rashodima je smanjenje u stavci proračuna »Povećanje energetske učinkovitosti za OŠ u Kraljevici«.


– Riječ je o realno neostvarivoj poziciji u ovoj kalendarskoj godini, jer natječaj i radove provodi Primorsko-goranska županija. Ista je pozicija već planirana u proračunu Grada Kraljevice za 2018. godinu, sukladno ugovorima o sufinanciranju potpisanima s Primorsko-goranskom županijom – obrazložio je Čandrlić.Treći rebalans usvojen je s osam glasova za, a suzdržani su bili SDP-ovi vijećnici Aleksandar Kružić i Lea Lekan, te Larisa Juretić