Čeka se u koloni

Slovenske zabrane i hrvatski cestari ponovo stvorili prometni čep prema Pasjaku

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



PASJAK Na graničnim prijelazima stvaraju se gužve otkako je Slovenija od 1. lipnja hrvatskim prijevoznicima izdala zabranu prijevoza preko čak 17 graničnih prijelaza, a dodatne gužve prema graničnom prijelazu Pasjak stvaraju radovi na cesti.


Vozači koji su se ondje i danas našli u koloni ogorčeni su ponašanjem cestara.


– Kao da nije dovoljno što su Slovenci stvorili čep svojom odlukom, sad cestari svakih parsto metara prema Pasjaku asfaltiraju rupe na cesti. Ljudi po sat i pol čekaju u koloni, a ništa bolje nije ni danas popodne, javio je čitatelj, čiji će se put prema Trstu znatno odužiti.





Zbog slovenske odluke sve prijevoznike upućuje se na međunarodne granične prijelaze, čime se na tim prijelazima stvaraju dodatne gužve, a prijevoznicima ogromni problemi. Riječ je o svojevrsnoj ‘odmazdi’ slovenskog Ministarstva infrasrukture, nakon što je hrvatska strana zabranila tranzitni promet preko jednog graničnog prijelaza koji su Slovenci koristili kao kraći put za Mađarsku.


Slovenci su bili na to u prilici vrlo brzo reagirati, pa su stopirali prijevoznike na čak 17 svojih graničnih prijelaza. Iznimku korištenja cesta Jelšane-Postojna i Starod-Kozina imaju samo vozila sa sjedištem/podružnicom ili odredištem u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, a kreću se prema Italiji.