Trgovački centar na Martinkovcu

SVEČANO OTVOREN MARTI RETAIL PARK Građani pohrlili u shopping uz popuste, dočekali ih zabavni sadržaji

Biljana Savić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Nismo željeli da bude nakrcano dućanima, naša je intencija da ovo postane i mjesto za druženje, a ne samo šoping odredište i s tom mišlju smo ga i gradili, kazao je za  svečanog otvorenja Marti Retail Park-a direktor AMEC Rijekatekstila Dragan Rukavina



RIJEKA  Nova riječka šoping meka danas je svečano otvorena, uz veliki interese kupaca i medija. Već sat vremana uoči svečanog otvorenja nije bilo mjesta u garažama što dovoljno svjedoči o zanimanju gtrađana. MARTI RETAIL PARK otvoren je na atraktivnoj lokaciji kojoj gravitira otprilike 30 tisuća stanovnika ovog područja, dakle »na ruku« će biti građanima Rešetara, Kastva, Zameta, Srdoča, Martinkovca, Matulja, pa čak i Opatije.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



Investitori, AMEC Rijekatekstil, uspjeli su u preciznom i rekordnom roku, prema najavama, rekonstruirati i urediti tri zgrade kompleksa nekadašnjeg Elektromaterijala na Martinkovcu, popuniti ih zakupcima i otvoriti 150 novih radnih mjesta.




Novo riječko shopping odredište ima 15,2 tisuće kvadrata brutto prostora; ima 12.000 četvornih metara zatvorenog prostora od čega je 9.000 kvadrata prodajnog prostora. 


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



– Nismo željeli da bude nakrcano dućanima, naša je intencija da ovo postane i mjesto za druženje, a ne samo šoping odredište i s tom mišlju smo ga i gradili, kazao je za  svečanog otvorenja Marti Retail Park-a direktor AMEC Rijekatekstila Dragan Rukavina istaknuvši zadovoljstvo što su i u svojoj novoj ulozi developera, uspjeli učiniti za našu poslovnu praksu nešto novo – osmisliti, izgraditi, staviti u funkciju i u konačnici upravljati retail parkom. 



– Ovo je prvi put da domaća, riječka tvrtka ulazi u ovakav posao i to s velikom preciznošću kad su u pitanju rokovi, s obzirom da je točno prema najavama iz listopada prošle godine, MARTI RETAIL PARK doista otvoren u drugoj polovici kolovoza, kazao je Rukavina i zahvalio se cijelom timu i partnerima koji su u ovome sudjelovali, a posebno zakupcima koji su prije više od godinu dana potpisivali ugovore i time im dali svoje povjerenje. 


– MARTI RETAIL PARK manji je i od Tower centra i od ZTC-a, ali je dovoljno velik za kupce koji mu gravitiraju i nudi sve sadržaje, a nismo ni htjeli raditi megalomanski, kazao je Rukavina. 



Investicija je vrijedna 12 milijuna eura, od čega 60 milijuna kuna »otpada« na samu gradnju. 


Svečanom otvorenju novog riječkog shopping odredišta prisustvovao je i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel koji je čestitao na novom vidu poslovanja i naglasivši da centar ima veliko značenje za stanovnike u okruženju i da su nova radna mjesta i zapošljavanje svakako jako pozitivni za Rijeku. 



Rezanjem svečane vrpce, MARTI RETAIL PARK službeno je otvorila predsjednica Nadzornog odbora Amec Rijekatekstila, Ivanka Pavičić. 


Posjetiteljima se uz nekoliko domaćih, nude uglavnom brendovi europskih korporacija, od kojih se neki prvi put pojavljuju u Rijeci što govori u prilog projektu i ulaganju u Rijeku, koji su osim investitora i developera prepoznali i partneri, a što će u konačnici rezultirati brojnim pogodnostima za širu zajednicu. 


U tri objekta koja čine cjelinu MARTI RETAIL PARKA posjetitelji će, osim širokog asortimana prehrambenih, modnih, drogerijskih i tehničkih roba, pronaći i poslovnicu FINA-e, PET centar, sportski dućan te ugostiteljske objekte s besplatnom igraonicom za djecu, što će uvelike pridonijeti kvaliteti života građana Rijeke, prvenstveno stanovništva Martinkovca ali i susjednih naselja- Srdoča, Rešetara, Zameta te Kastva, Matulja i Opatije. 


Podsjetimo tu su SPAR, DM, PEPCO, TEDI, SPORT VISION, SINSAY, CCC, MANA MODA, AMADEUS, KIK, SANCTA DOMENICA, FINA, Očna optika OPTIMED, FARMACIA BIO SPORT, PET CENTAR i EXC. 

U povodu otvorenja trgovci nude razne popuste, a sve će i sutra i preksutra, uz brojne popuste, biti popraćeno zabavnim programom.