Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Predstavljena knjiga 'Matija, svjedočanstvo jedne mame' - Novi List

NoviList.hr

Predstavljena knjiga 'Matija, svjedočanstvo jedne mame'

Knjiga Dijane Brnčić

26. travanj 2019 19:40

Napisao: Helena Fogas

Dok se borio s osteosarkomom, a k tome izgubio i oca koji nije uspio preživjeti toliku bol, progovorio je javno o onome što prolazi, a nakon smrti je ostavio iza sebe snažnu poruku da treba činiti dobra djela i živjeti i voljeti život

Knjiga je tiskana u 500 primjeraka / Snimio Vedran KARUZA

KASTAV Danas je u Kastvu, u sportskoj dvorani koja nosi ime Matije Katalinića, mladog sportaša koji je preminuo na današnji dan prije godinu dana, održana promocija knjige »Matija, svjedočanstvo jedne mame« koju je napisala Dijana Brnčić. Knjigu je tiskala u vlastitoj nakladi u 500 primjeraka.

G264VK19
Predstavljanjje knjige Dijane Brnčić 'Matija, svjedočanstvo jedne mame' / Snimio Vedran KARUZA

Matija Katalinić je imao samo sedamnaest i pol godina kada je umro, no svojim je životom ostavio trag ne samo u Kastvu, nego i šire.

Dok se borio s osteosarkomom, a k tome izgubio i oca koji nije uspio preživjeti toliku bol, progovorio je javno o onome što prolazi, a nakon smrti je ostavio iza sebe snažnu poruku da treba činiti dobra djela i živjeti i voljeti život.

Otišao je s toliko mudrosti, hrabrosti i iskustva koje ga je učinilo, kako je i sam govorio, boljim čovjekom da je ispisao epsku priču malog čovjeka koji je suočen sa smrću odabrao dostojanstvo.

»Majka hrabrost«, Dijana Brnčić, napisala je snažno svjedočanstvo, recenzent Božidar Prosenjak kaže da »govor ove žene, Matijine majke, djeluje kao cjelovita i jasna poruka«.