Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
20. siječnja 2020.
Ispis članka: PAŠKI KARNEVAL U RIKU Stigli gosti Riječkog karnevala: Nek' karnevalski duh celo godišće vlada... - Novi List

NoviList.hr

PAŠKI KARNEVAL U RIKU Stigli gosti Riječkog karnevala: Nek' karnevalski duh celo godišće vlada...

Dobra zabava

26. siječanj 2019 19:49

Napisao: Mirjana Grce

Foto V. Karuza

RIJEKA Dobro su se mogli zabaviti svi koji vole karneval i koji su večeras na riječko Korzo došli pogledati predstavljanje Paškog karnevala nazvano »Paški karneval u Riku«.
Paški karnevalisti bili su gosti ovogodišnjeg Riječkog karnevala, i prije svega dobro su se zabavljali oni sami – kako je netko od njih rekao: doputovali su u dva autobusa – a onda i svi drugi, najviše riječki Pažani koji su se gostima iz svoga zavičaja čak i pridružili u povorci.

Gosti s Paga krenuli su s Delte, s glazbom i plesom prošli cijelim Korzom, a onda nasred Korza, ispred Turističkog informativnog centra, odigrali »Štoriju o paškon karnevalu«. Svojom karnevalskom povorkom »izrekli« su puno toga: od lokalnih kritika svome gradu Pagu zato da bi bio bolji, do globalnih – da je dosta plastificiranja današnjeg društva i svijeta jer to ne vodi dobru, kako je rekla jedna od gospođa odjevenih u raskošne plastične haljine. Ipak, možda je njihova glavna poruka bila da neka smijeh i radost, »da neka karnevalski duh celo godišće vlada«.

Gosti su zapjevali na nakanat, članovima paškog KUD-a Družina odjevenima u pašku narodnu nošnju u tancu su se pridružili i drugi, Gradska glazba Pag svirala je paško kolo...

U ime Riječkog karnevala goste je pozdravio Meštar Toni, naravno u pratnji nasmiješene kraljice ovogodišnjeg Riječkog karnevala Nikol Marelja-Bošnjak. Organizatori prezentacije Paškog karnevala u Rijeci su Turistička zajednica Grada Paga, Turistička zajednica Grada Rijeke i Udruga »Stare užance otoka Paga« iz Metajne, a pokrovitelji Grad Pag i Jadran Galenski Laboratorij Rijeka.