DONACIJA

Obrtnici za Centar za autizam: ”Maškarana jota” osigurala novac za senzorni park

Slavica Mrkić Modrić

Predsjednik Udruženja obrtnika Darko Sertić uručio ček Sandri Čavrak, ravnateljici Centra za autizam  G. ŽIKOVIĆ/La Voce del Popolo

Predsjednik Udruženja obrtnika Darko Sertić uručio ček Sandri Čavrak, ravnateljici Centra za autizam G. ŽIKOVIĆ/La Voce del Popolo

RIJEKA  Projekt uređenja senzornog parka u Centru za autizam Rijeka bogatiji je od danas za 14.184,60 kuna koliko mu je Udruženje obrtnika Rijeka doniralo nakon održane manifestacije »Maškarana jota«. Ček s tim iznosom, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić, uručio je Sandri Čavrak, ravnateljici Centra za autizam Rijeka upravo u senzornom parku Centra rekavši pri tome: – Od ukupne prodaje i dobrovoljnih priloga tijekom »Maškarane jote« prikupljeno je 9.184,60 kuna. Na samoj manifestaciji na Korzu sudjelovao je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec koji se ispred Hrvatske obrtničke komore također pridružio humanitarnoj akciji i u tu namjenu donirao pet tisuća kuna. S posebnim zadovoljstvom danas Centru za autizam Rijeka doniramo sveukupno 14.184,60 kn koji će prikupljeni iznos utrošiti u opremanje senzornog parka.

Centar za autizam Rijeka skrbi o 36 učenika, od sedme godine na više, koji u Centru osim obrazovanja imaju i svu drugu potrebnu skrb.


Podsjetimo – Udruženje obrtnika Rijeka je u sklopu Riječkog karnevala, 10. veljače 2018. godine organiziralo na Korzu, dvanaesti put zaredom gastronomsko-humanitarni događaj  »Maškarana jota«. Obrtnici ugostitelji, uz pomoć ostalih kolega obrtnika i učenika Ugostiteljske škole Opatija, tradicionalno su kuhali jotu – jelo »naših starih« uz koju se servirala i palenta kompirica. – Ovom turističko-gastronomskom, a i k tome i humanitarnom akcijom, uz potporu Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, kao i ostalih pokrovitelja i sponzora, riječki su se obrtnici aktivno uključili u život grada i doprinijeli afirmaciji i razvitku urbanog turizma, kao orijentacije njegova budućeg razvitka, rekli su u riječkom Udruženju obrtnika.