Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Obersnel zgrožen skandaloznim istupom Ivone Milinović: 'Ovo je sramota za sve građane Rijeke' - Novi List

NoviList.hr

Obersnel zgrožen skandaloznim istupom Ivone Milinović: 'Ovo je sramota za sve građane Rijeke'

"Srbi i vrbe"

4. listopad 2019 07:01

Napisao: Damir Cupać

Obersnel zgrožen skandaloznim istupom Ivone Milinović: 'Ovo je sramota za sve građane Rijeke'

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zgrožen je izjavama gradske vijećnice HDZ-a Ivone Milinović.

- Mislim da ona svojim izjavama i ponašanjem najviše govori o sebi i o svojem svjetonazoru. Njezine riječi ne treba posebno komentirati, njezine riječi mogle bi se kvalificirati kao govor mržnje i na njih trebaju reagirati za to nadležne institucije. Sramota je za građane Rijeke da ih takva osoba zastupa u gradskom parlamentu i da je predsjednica Odbora za nacionalne manjine, izjavio je Obersnel.

Valja podsjetiti da je Ivona Milinović jedna od najkritičnijih vijećnica gradske politike koju provodi Obersnel, a javnosti je bio zanimljiv i njihov sukob oko obuće koju je nosila gradska vijećnica HDZ-a koja je riječkoga gradonačelnika optužila za seksizam.

Predsjedništvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije gradske vijećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji »Podcast Velebit«. Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović.

Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere, stoji u jučerašnjem priopćenju predsjednika riječkog HDZ-a Luciana Vukelića.