Dodjela nagrada

Natali Badjuk i Josip Barnjak najbolji kastavski sportaši

Andrej Petrak

Najbolji klub je Košarkaški klub Kastav, najuspješniji sportski djelatnik je njegov trener Eugen Tončinić, a priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta u Kastvu dobio je Jurica Badanjak



KASTAV » Karatistica Natali Badjuk i košarkaš Josip Barnjak najuspješniji su kastavski sportaši u 2013. godini, najuspješnija mlada sportašica je tenisačica Kornelija Hunčak, a najbolji klub je Košarkaški klub Kastav. Najuspješnijim sportskim djelatnikom proglašen je trener Košarkaškog kluba Kastav Eugen Tončinić, dok je priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta u Kastvu dobio Jurica Badanjak.



Najuspješnija mlada sportašica Kornelija Hunčak postala je članicom hrvatske teniske reprezentacije u kategoriji do 12 godina. Osvojila je šest turnira kategorije do 12 godina u pojedinačnoj konkurenciji, tri turnira u istoj kategoriji u parovima, jedan turnir u kategoriji do 14 godina u pojedinačnoj konkurenciji i dva turnira do 14 godina u parovima. Trenutno je druga na rang listi hrvatskog tenis saveza u kategoriji do 12 godina.





Na svečanosti proglašenja najboljih kastavskih sportaša u školskoj sportskoj dvorani dodijeljeno je više od stotinu priznanja darovitim mladim sportašima iz: Šahovskog kluba Kastav, Karate kluba Kastav, Sportske akademije Sinko, MNK Fantina, Košarkaškog kluba Kastav, Odbojkaškog kluba Kastav, Tenis kluba Kastav, Školskog sportskog društva Zvirić i Malonogometnog kluba Kastav.


   – Nema straha za sport u Kastvu, jer mladih ima jako puno, iz godine u godinu sve ih je više. Djeca su uvidjela da uz sport lakše rastu i sazrijevaju, rekao je Jurica Badanjak.


   Svim nagrađenima čestitali su predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović.


   – Izgradnjom sportske dvorane, najveće investicije u povijesti Kastva, postigli smo da je sport vrednovan onako kako to i zaslužuje, a u buduće ćemo činiti i više, rekao je Lukanović.



   Posebna nagrada za najuspješniju sportašicu pripala je kapetanici hrvatske odbojkaške reprezentacije Sanji Popović, Kastavki koja je karijeru započela u Odbojkaškom klubu Kastav.



   Najbolja sportašica, članica Karate kluba Kastav Natali Badjuk, tijekom 2013. godine osvojila je prvo mjesto na državnom prvenstvu u karateu, regionalno prvenstvo, prvo mjesto županijske lige te brojna odličja na međunarodnim natjecanjima. Najbolji sportaš Josip Barnjak, član je Košarkaškog kluba Kastav i najmlađi debitant u seniorskoj ekipi, ponajbolji igrač kadetske i juniorske ekipe, kandidat za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Sa školskim košarkaškim timom osvojio je prvenstvo u županiji. Barnjakov klub proglašen je najboljim kastavskim klubom u 2013. godini. Ekipa kadeta osvojila je zlato u županiji i regiji te peto mjesto na državnom prvenstvu, a omladinski pogon i inače je najveći ponos Košarkaškog kluba Kastav.


   Ne čudi stoga što je najuspješnijim sportskim djelatnikom proglašen trener Eugen Tončinić, koji je u 2013. godini ekipe kastavskih sportaša doveo do zavidnih uspjeha. S mladim kadetima osvojio je drugo mjesto u županiji, sa ekipom košarkaša uzrasta do deset godina prvo mjesto u županiji, a sa školskom ekipom srebro na državnom prvenstvu, dok je s ekipom mlađih kadeta osvojio prvo mjesto u Istarsko-primorskoj ligi.


   Jurica Badanjak, laureat za dugogodišnji rad na razvoju sporta, bio je predsjednik nekadašnjeg Sportskog društva Kastav i Odbojkaškog kluba, od 1983. godine do danas, kroz tri mandata. Desetak godina sa suradnicima organizira Kastavske sportske igre, a u jednom mandatu kao član Poglavarstva Kastva bio je zadužen za područje sporta. Od postignutih uspjeha kastavskih odbojkašica pod njegovim vodstvom valja navesti ulazak u prvu hrvatsku ligu, četiri sezone dobivenog prvenstva druge lige, te sudjelovanja s mlađim ekipama na prvenstvima Hrvatske.