Jelenje

Najkasnije u srpnju kreće gradnja škole i dvorane u Dražicama: Evo kako će izgledati

Sanja Gašpert

Simulacija

Simulacija

Do kraja veljače bit će spremna sva projektna dokumentacija, a nakon toga će biti pripremljen investicijski elaborat za Županijsku skupštinu i Općinsko vijeće Jelenje. U ožujku bi trebao biti gotov i projekt opremanja objekta



JELENJE Radovi na rekonstrukciji zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice i sportske dvorane u Dražicama trebali bi početi u lipnju, a najkasnije u srpnju ove godine, istaknuto je na nedavnom radnom sastanku koji je održala pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin s načelnikom Općine Jelenje Robertom Marčeljom.


Na sastanku je istaknuto kako se pripreme privode kraju, a ujedno su usklađene aktivnosti koje provode Županija, Općina i sama Škola.– Približavamo se fazi početka radova, stoga je bilo potrebno prokomentirati aktualne događaje i nastaviti rad na realizaciji projekta koji je nužnost za općinu Jelenje kao sredinu koja nastoji biti poželjna za život i stvaranje. Želja nam je zadržati pozitivne demografske trendove, a to ne možemo postići ako nemamo odgovarajuće infrastrukture poput adekvatne i moderne školske zgrade – kazao je Marčelja.

Pročelnica Edita Stilin istaknula je kako je trenutno u tijeku izrada izvedbenog projekta za koji je Županija izdvojila oko 500.000 kuna i koji bi, prema ugovoru, trebao biti predan do kraja veljače, a važan je radi preciznog određivanja stavki u troškovniku te raspisivanja natječaja za javnu nabavu od strane Županije.


– Naručen je i projekt opremanja objekta koji bi trebao biti dovršen u ožujku. Ukupna investicija temeljite rekonstrukcije objekta škole i sportske dvorane, s uređenjem okoliša, popratnih sadržaja i nabavkom opreme procjenjuje se na oko 25 milijuna kuna te predstavlja najvažniji projekt na području Općine – kazala je Stilin, dodajući kako će do kraja mjeseca biti spremna sva projektna dokumentacija, a nakon toga da će se pripremiti investicijski elaborat za Županijsku skupštinu i Općinsko vijeće Jelenje. Stilin je naglasila kako će javnu nabavu, vezanu uz dogradnju škole, provoditi Primorsko-goranska županija, obzirom na veće iskustvo u istim poslovima.




– Projekt izgradnje nove škole u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom financijski je vrlo izdašan. Financijska konstrukcija se dovršava i vjerojatno će se zatvoriti putem kreditnih zaduženja, kako Općine tako i Županije. Treba istaknuti kako je do sada u projektnu dokumentaciju i dozvole Županija uložila pola milijuna kuna – kazala je Stilin. Početkom sljedeće školske godine, pa sve do završetka radova, učenici će nastavu pohađati u školskoj zgradi u Jelenju.


– Preseljenje je već u potpunosti isplanirano, u suradnji s voditeljima projekta rekonstrukcije te uz pomoć roditelja naše djece, pa nimalo ne sumnjam da će preseljenje ovog ljeta proteći bez problema – istaknula je Dejana Paškvan-Žeželj, ravnateljica OŠ Jelenje-Dražice, dodajući kako će nova škola biti ostvarenje želja velikog broja ljudi koji su se dulje vremena zalagali za njenu izgradnju, davali svoje prijedloge, ideje i konkretne doprinose.


– Za učitelje i mene najveće zadovoljstvo su sretni učenici, a sigurna sam da će djeca uživati dolaziti na nastavu u novu školu – zaključila je Paškvan-Žeželj.