Burna novogodišnja noć

NOVOST NA SILVESTROVO Ako je nekome dosadio doček na Korzu, Novu može čekati na Gradini

Sanja Gašpert

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Na Korzu u 22 sata nastupa Boris Štok, u 23 grupa Jinx, a u jedan sat iza ponoći Crvena jabuka. Posjetitelje će na Trsatskoj gradini s početkom u 21 sat zabavljati klapa Nevera, a poslije će svi zaplesati u disco i funky ritmovima uz DJ Fishera. Gradina priprema i dječji doček u 12 sati



RIJEKA Na dočeku 2018. godine na riječkom Korzu nastupit će riječki pjevač Boris Štok, zagrebačka grupa Jinx te grupa Crvena jabuka. Prema programu dočeka, u 22 sata nastupa Boris Štok, u 23 Jinx te u jedan sat nakon ponoći Crvena jabuka. Prema informacijama iz Grada Rijeke, cijena ovogodišnjeg dočeka u Rijeci iznosi 270 tisuća kuna i uključuje troškove nastupa svih izvođača te logistiku potrebnu za organizaciju manifestacije.


Na Trsatskoj gradini bit će organizirana čak dva dočeka Nove godine. Osim onog u večernjim satima, priprema se i dječji doček u nedjelju u podne, uz pregršt iznenađenja. Najmlađe će dočekati animatori, a ledena spilja pretvorit će se u disco spilju. Stotine balona krasit će kaštel, a uz bajkovitu dekoraciju, u ponudi će biti i dječji šampanjac.


Sjeverni koridor


U novu, 2018. godinu, posjetitelje Trsatske gradine koja ove godine po prvi put ugošćuje Advent, uvest će popularna klapa Nevera, a za dobru zabavu do jutra pobrinut će se i DJ Fisher. U najluđoj noći u godini, posjetitelje će na Trsatskoj gradini klapa Nevera zabaviti spojem moderne glazbe te domaćeg, primorskog izričaja, dok će večer glazbeno upotpuniti DJ Fisher, koji će disco i funky ritmovima ispratiti staru i dočekati novu godinu. Uz desetke tisuća lampica, u prekrasnom ambijentu Trsatske gradine, doček Nove godine i ispraćaj stare počinje od 21 sat, a trajat će sve do ranih jutranjih sati. Također, doček Nove godine organiziraju i brojni riječki klubovi.




Povodom organiziranog dočeka Nove godine na riječkom Korzu na snazi će biti privremena preregulacija prometa. U nedjelju, 31. prosinca od 22 sata, pa do ponedjeljka, 1. siječnja do 5 sati, bit će zabranjen promet motornim vozilima u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom. U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, zatim Trgom Žabica te Rivom i Ulicom Ivana Zajca. Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor.


Javni prijevoz


Za vrijeme privremene regulacije prometa, taxi vozila će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga, gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru zapada, taxi vozilima će biti dopušteno voziti do Trga Žabica, do svojeg stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici.


Vozila javnog gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa moći u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga, gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku. U smjeru istoka, autobusima javnog gradskog prijevoza bit će dopušteno voziti Ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca do svojih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim prometnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.



Uslijed pojačanih mjera sigurnosti na državnoj razini, iz Grada Rijeke navode i da će biti postavljene blokade na sljedećim lokacijama: raskrižje Ulice Ivana Zajca ispred semafora na raskrižju s Veslarskom ulicom, raskrižje Adamićeva – Zadarska, raskrižje Scarpina – Veslarska ulica te Ulica Riva ispred semafora kod kolodvora Žabica. Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.



Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije prometovanje do Kolodvora Žabica će biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom.