Rasprodani aranžmani

NA ISTOKU JE VESELIJE Brojni mladi iz Rijeke i Istre na doček će autobusima u Sarajevo ili Beograd

Biljana Savić

Ilusracija, Foto: M. GRACIN

Ilusracija, Foto: M. GRACIN

Mnogi će Riječani Novu godinu dočekati izvan Rijeke i HrvatskeSarajevo top destinacija za novogodišnji provodRiječani ove godine u većem broju putuju na ispraćaj stare godine, vrlo su traženi i Beč, Budimpešta, Prag, Milano, Toscana, Rimini, pa čak i aviodestinacije poput Londona, Pariza, Malte i PortugalaTISUĆU KUNACijena trodnevnog aranžmana u Sarajevu za doček Nove godine u svim riječkim agencijama kreće se oko tisuću kuna



RIJEKA Riječani će u većem broju nego lani Novu godinu dočekati izvan Rijeke i Hrvatske, u aranžmanima putničkih agencija. Moglo bi se reći da je Riječanima ove godine za doček Nove godine top destinacija Sarajevo, ali jako dobro se prodaju i Beč, Budimpešta, Prag, Milano, Toscana, Rimini, pa čak i aviodestinacije poput Londona, Pariza, Malte i Portugala.


No, izuzev toga što Riječani ove godine u većem broju putuju na ispraćaj stare godine, ove su godine aranžmani za novogodišnja putovanja prodani ranije nego prethodnih godina. Kako nam kažu u riječkim putničkim agencijama, mnoge su agencije bukirale neke od svojih aranžmana već početkom prosinca, ali polovicom prosinca gotovo su svi aranžmani bili bukirani.


– Da me zamolite kao poslovni partner da vas ubacim u ijedan od novogodišnjih aranžmana, uz najbolju volju ne bih mogla, naprosto više nema mjesta – kaže nam direktorica agencije Matulji tours Ivona Ribarić. Ne bi nas, kaže, preko veze mogla ubaciti ni u već rasprodane novogodišnje aviodestinacije koje je ponudila ova agencija, a to su London, Pariz, Malta, Portugal, a osnovna cijena za svaku od njih, računajući i takse, za trodnevno putovanje iznosi oko 4 tisuće kuna.


Trodnevni izleti




– Ove godine vratio nam se i Istanbul, i on je rasprodan i nema više ni jednog jedinog mjesta za novogodišnje putovanje, odnosno doček Nove godine, a cijena s taksama iznosi 3.000 kuna, kaže Ivona Ribarić. Ova je agencija rasprodala i autobusna novogodišnja trodnevna putovanja u Veneciju, Veronu, Beč i Sarajevo, koje je najbrže rasprodano i zainteresiralo je najviše Riječana.


Inače, cijena trodnevnog aranžmana u Sarajevu za doček Nove godine u svim riječkim agencijama kreće se oko tisuću kuna.


U Jadrotoursu kažu da su trodnevni novogodišnji aranžman u Sarajevu, trodnevni i četverodnevni u Budimpešti i četverodnevni u Pragu rasprodani još sredinom prosinca, isto kao i Toscana i Milano.


– S obzirom na prošlu godinu, aranžmani za doček Nove godine brže se prodaju i trend putovanja za doček Nove godine u porastu je – kažu u Jadrotoursu.


I u agenciji Fantasia travel trodnevni aranžman dočeka Nove godine u Sarajevu prodali su još 20. prosinca.


Mladi vole Beograd


– Cijena je povoljna, 890 kuna za tri dana i preko naše agencije idu puna dva autobusa Riječana – kaže nam Doris Kramarić iz Fantasia travela i dodaje da je uoči Božića bilo još osam upita za dva mjesta, što znači da su mogli prodati još 15 aranžmana, ali više nisu imali mjesta.


– Ne samo ove, i prošle godine je Sarajevo bilo hit – kaže Doris Kramarić.


Iako se Beograd dosta spominje kao najdraža destinacija Riječana za doček Nove godine, ponuda riječkih agencija to demantira. Jer, agencijama nije nikakav problem složiti aranžman, bio to Zanzibar, Rusija, Teheran ili Beograd, ali pitanje je tržišta i hoće li neki aranžman imati kupce. To što agencije ne nude Beograd za doček Nove godine dovoljno govori o interesu Riječana. Jedna poznata riječka agencija stavila je Beograd u svoju ponudu, ali nije bilo interesa pa ga je povukla, a to je vidjela i konkurencija.


Iznimke radi, agencija Pino Viaggi iz Labina napunila je nekoliko autobusa Istrana koji će Novu godinu dočekati u Beogradu, no među njima je tek šest Riječana, a agencija za mlade Collegium također je napunila nekoliko buseva mladim Riječanima koji će na doček Nove u Beograd. Kako doznajemo, posljednja dva tjedna gotovo je nemoguće bukirati hotel u Beogradu, sve je popunjeno, a aranžmani iz Hrvatske su skupi, više od 2.000 kuna za tri dana.