Skupština

Gradski HCK zadovoljan 2018.: Riječki Crveni križ odradio sve zadaće

Sanja Gašpert



RIJEKA Skupština Gradskog društva Crvenog križa Rijeka usvojila je financijski plan za 2019. godinu te Program rada Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, a ovom prigodom predsjednica Kim Anić navela je brojne obljetnice koje HCK čekaju u 2019. godini. Prema pravilniku o ustroju, pripremi i djelovanju Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama, imenovani su i članovi Kriznog stožera – operativnog i koordinacijskog tijela Crvenog križa Rijeka.


I lani je HCK obilježio niz obljetnica te su tim povodom predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik HCK Robert Markt uručili jubilarne zahvalnice i plakete onima koji su na poseban način pridonijeli širenju humanosti i razvoju Crvenog križa. Jubilarne plakete uručene su dr. Franji Greguriću, potpredsjedniku Hrvatskog Crvenog križa i Etelku Licul, počasnoj članici Hrvatskog Crvenog križa.


Prema programu rada Kluba aktivista Gradskog društva Crvenog križa Rijeka provedene su u 2018. godini sve dogovorene aktivnosti, pa je tako održana radionica izrade prigodnih ukrasa u povodu božićno-novogodišnjih blagdana, kojoj se odazvalo dvadesetak aktivista iz društava Crvenog križa Draga, Kantrida, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sveti Nikola – Turnić, Trsat, Zamet, Čavle, Jelenje i Viškovo. Radionicu je vodila Slavica Škerl iz Društva Crvenog križa Trsat. Organizirano je i prigodno druženje na kojem je sudjelovalo 50 osoba, članova Kluba u sklopu koje je organiziran posjet Društvu Crvenog križa Virovitica uz razmjenu iskustva u radu, obilazak grada i posjet Gradskoj knjižnici. Domaćin je bila ravnateljica Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac.