Velike fotogalerije

Evo što smo zabilježili na dva “hoda” u Rijeci. Zapravo je sve bilo isto kao i lani

P. N.

Foto Marko Gracin / Sergej Drechsler

Foto Marko Gracin / Sergej Drechsler

Identičan je i mini incident koji se dogodio nekoliko minuta nakon što je krenuo "Hod za život" - skupina od desetak aktivistica prepriječila im je put, pa ih je doslovno odnijela policija



Na dva “suprotstavljena” skupa, koja su danas prijepodne održana u centru Rijeke – “Hodu za život” u organizaciji pro-life aktivista i “Hodu za slobodu” – vidjeli smo doslovno pa reprizu istih događaja od prije točno godinu dana.


Sudionika “Hoda za slobodu”, među kojima su se našli Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš, Željko Jovanović, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, rektorica Snježana Prijić Samaržija i prorektorica Sanja Barić, bilo je ponovno više od onih koji su koračali za “život”.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin





Identičan je i mini incident koji se dogodio nekoliko minuta nakon što je krenuo “Hod za život” – skupina od desetak aktivistica prepriječila im je put, pa ih je doslovno odnijela policija.


– Ponavlja se priča od lani. Očekivali smo ovako nešto. Zbog toga smo za njih pripremili poruke ljubavi. Nezgodno je da oni koji promoviraju slobodu, sprječavaju druge da to čine, rekla je Barbara Brezac Benigar iz organizacijskog odbora “Hoda za život”, na kojem, kao i lani, nije bilo nikakvih govorancija.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler



Sudionici “Hoda za slobodu” poručili su, pak, s Jadranskog trga kako je državna vlast širom otvorila vrata nasilju i da su se okupili kako bi tome rekli – dosta.


– Rijeka je grad slobode. Ne damo svoja ljudska prava i za njih smo se spremni boriti. Od lani kad smo se prvi put okupili situacija nije išla na bolje. Naprotiv, u društvu su zacementirani mnogi novi problemi, poručeno je.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



U fotogalerijama Marka Gracina i Sergeja Drechslera pogledajte kako je bilo na oba skupa.